maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Nieuws » Indrukwekkende kick-off SamenLoop voor Hoop Lansingerland

Indrukwekkende kick-off SamenLoop voor Hoop Lansingerland

Indrukwekkende kick-off SamenLoop voor Hoop Lansingerland

Lansingerland – In Lansingerland wordt op 7 en 8 september 2019 de SamenLoop voor Hoop gehouden. Woensdag 23 januari was de kick-off van dit evenement in het gemeentehuis en legde de organisatie uit wat het evenement behelst.

Peter Tetteroo

Met de SamenLoop voor Hoop zamelen deelnemers geld in, steken ze (ex-)kankerpatiënten een hart onder de riem en is er aandacht voor en informatie over uiteenlopende aspecten van kanker. De SamenLoop voor Hoop is een van de evenementen van KWF Kankerbestrijding.

24 uur wandelen in estafetteteams

“De estafetteteams lopen 24 uur achter elkaar, want”, zo legde de vertegenwoordigster van het KWF uit, ‘kanker heb je ook de klok rond, alle dagen die de ziekte duurt.” Wethouder Ankie van Tatenhove vond in haar inleiding dat iedereen aan deze SamenLoop kan meedoen, want het gaat om wandelen en er is geen competitie element. Ook beloofde de wethouder dat ze deze SamenLoop voor Hoop binnen het gemeentehuis zal promoten met als doel een team op de been te brengen.
De deelnemende estafetteteams bestaan uit 10 tot 15 deelnemers die op 7 en 8 september rondjes lopen in het Annie M.G. Schmidtpark. De teamleden betalen € 15,- inschrijfgeld per persoon en proberen ieder, voorafgaand aan het evenement, geld in te zamelen. De totale opbrengst van de SamenLoop voor Hoop komt ten goede aan het wetenschappelijk kankeronderzoek dat het Koningin Wilhelmina Fonds financiert. De wandelestafette wordt lokaal door vrijwilligers georganiseerd.

Vrijwilligers gezocht

Deze actie is ooit in Amerika gestart en wordt tegenwoordig over de hele wereld georganiseerd. In Lansingerland is een club van vrijwilligers bij elkaar gebracht die het evenement organiseert. De Lansingerlandse organisatie bestaat uit commissieleden die de verschillende zaken coordineren. Het zijn Patrick Starrenburg (voorzitter), Theo Baltzer (penningmeester), Mélisande van der Wal (secretaris), Marianne de Roon (teamwerving), Mandy van der Broek (kinderloop), Dennis de Groot (sociale media en Fotograaf), Evelyn Vlug (sponsoring en kinderplein), Carla Starrenburg (eregasten en vrijwilligers), Karin Rijgersberg (ceremonies en vrijwilligers), Jeffrey van Rutten (logistiek en veiligheid), Fabian de Keijzer (catering, podium en geluid) en Robert Bakker (PR en marketing).
Deze commissieleden zijn op zoek naar vrijwilligers die aangeven bij welke commissie ze willen helpen. Een grote klus die deze mensen met hart en ziel doen en niet voor niks, want de kans om kanker te overleven is gestegen van 25 naar 62%. Om deze cijfers nog verder op te krikken is geld voor onderzoek nodig. Het KWF Kankerbestrijding krijgt geen subsidie van de overheid en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers om dit soort mooie acties te organiseren.

Teams gezocht

In een filmpje vertelde zwemmer Maarten van der Weijden dat hij op een zwarte dag de diagnose leukemie kreeg. Hij was uiteindelijk de enige van de patiënten waarmee hij op kamer lag die de ziekte overleefde. Maarten: “Ik ben er nog dankzij een door KWF Kankerbestrijding gefinancierd onderzoek. Ik bedank jullie daar allemaal voor”.
Shirley van Gemert van het team ShiVa uit Eindhoven was te gast op deze kick-off avond. Zij vertelde een emotioneel verhaal over haar ziekte. Nadat de diagnose kanker was gesteld bleek ze na een paar jaar van behandelingen ‘schoon. Helaas hoorde ze onlangs dat de kanker terug is en dat ze door de artsen is opgegeven. Desondanks maakt ze dit jaar voor de achtste keer onderdeel uit van haar team. Daar werden de toehoorders even stil van en er vloeiden wat traantjes.
Voelt u mee met deze SamenLoop voor Hoop? Organiseer dan een team bij elkaar van rond de 10 à 15 mensen en schrijf u in. Dat kan vanaf nu door uw team op te geven via de website www/samenloopvoorhoop.nl/lansingerland.

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie