woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Algemeen » Wolfert goes to Ghana

Wolfert goes to Ghana

Wolfert goes to Ghana

Bergschenhoek – Van 27 maart tot 7 april gaan twintig leerlingen en drie leraren van het Wolfert Lyceum in Lansingerland naar Ghana. De leerlingen zullen met eigen ogen zien hoe hun leeftijdsgenoten daar opgroeien, hoe zij naar school gaan en ze gaan zelfs lesgeven op een school. Dit jaar ondersteunen zij ook het onderwijstraject ‘Back to school’, dit project zet zich in voor tienermoeders in de gemeente Agona Nsaba.

Wendy Kerver

Ella Bretherton, Sarah Heezen en Vera Breugem zijn alledrie 4VWO leerlingen en gaan mee op deze studiereis naar Ghana. Vooraf hebben zij een motivatiebrief moeten schrijven waarom ze mee wilden op deze reis en wat ze daar wilden gaan leren.
Vera: “Ik ben heel erg benieuwd of er ook overeenkomsten zijn tussen ons en de kinderen daar. Wij hebben hier een enorm luxeleven. Ik denk dat wij nog wel iets van hun kunnen leren. En ook andersom.”
Sarah: “Ik kijk er ook naar uit om de mensen daar blij te maken met bijvoorbeeld de spullen die wij meenemen. We mogen allemaal twee koffers meenemen dus we nemen bijvoorbeeld kleding mee en kleine spullen zoals pennen en potloden. Waarom kleren weggooien als we daar iemand er heel blij mee kunnen maken.” Ella sluit aan: “Ik ben ook heel benieuwd hoe zij tegen onze westerse wereld aankijken. Hoe groot het verschil zal zijn in de werelden. Zeker ook met de tienermoeders.”

Geld inzamelen

Alle leerlingen die meegaan zetten zich heel erg in om zoveel mogelijk geld en bijvoorbeeld kleding en speelgoed in te zamelen. Zo kan een leerling nu in januari zijn ‘te laat briefje’ afkopen voor drie euro voor Ghana.
Sarah: “Dit was een idee van twee leerlingen en na overleg met de directeur mag een leerling hier maximaal drie keer gebruik van maken.”
Donderdag 24 januari is vanaf 18.30 tot 21.30 uur het Wolfert Art Festival (WAF), ook hier zijn leerlingen aanwezig om geld op te halen, vragen te beantwoorden en bijvoorbeeld kleding in te zamelen. Vera: “Er zijn ook al heel veel bedrijven die ons sponsoren en in februari gaan we nog een sponsorloop organiseren.”
Ella: “Mensen kunnen ons ook volgen op Instagram via @wlghana2019, hier zullen we tijdens ons reis ook regelmatig nieuws plaatsen. Verder hebben we ook een Dream or Donate site waar mensen een donatie kunnen doen https://nl.dreamordonate.com/dromen/drop-out-girls-back-to-school/ .”

Check Also

Cultuur en historie op Open Monumentendag

Lansingerland - Dit jaar zullen op Open Monumentendag naast de historische punten ook culturele instanties hun deuren openen voor het publiek. Cultureel en historisch Lansingerland binden hun krachten door één route te vormen; de Weg van Momenten.

Geef een reactie