donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » Nieuws » Fantasieloos BVCB vergeet ook de strijd

Fantasieloos BVCB vergeet ook de strijd

0-1 nederlaag tegen Heinenoord

Fantasieloos BVCB vergeet ook de strijd

Bergschenhoek – Terwijl de eveneens hooggeplaatste ploegen als SHO, Rijsoord en Kloetinge hun eerste wedstrijd na de onderbreking in winst wisten om te zetten liet BVCB een behoorlijke aderlating. Thuis tegen Heinenoord ging de ploeg van trainer Jan Everse door fantasieloos spel en te weinig werklust met 0-1 onderuit.

Rien Kuyvenhoven

Het leek allemaal zo voorspoedig te verlopen. De eerste competitiehelft was BVCB na de promotie af en toe wisselvallig, maar door op cruciale momenten de punten te pakken stonden ze er voor de feestdagen rooskleurig bij met een gedeelde tweede plaats in de eerste klasse. Doordat trainer Jan Everse bereid was het seizoen af te maken was er hoop voor de toekomst en het verdere verloop van de competitie.
Ook op bestuurlijk vlak is men content met het aanblijven van Everse getuige de woorden van voorzitter Andy Bezem. “We hebben er hard aan moeten werken om Jan voor de rest van het seizoen als hoofdtrainer te behouden. Dit mede doordat de spelers positief waren om hem het seizoen te laten afmaken. Maar Jan heeft ook nog andere dingen waar hij tijd in moet steken. En ook wij willen niet dat hij roofbouw op zijn lijf pleegt. Daarom ook zijn we zo blij met zijn voor ons gunstige beslissing. We staan er goed voor en onze doelstelling om ons te handhaven ligt binnen ons bereik.”
Voor de tweede maal heeft Jan Everse de club de helpende hand toe gestoken nadat vorig seizoen Melvin Boel vlak voor de competitie vertrok en dit seizoen Rob Gieben door het bestuur de wacht werd aangezegd.
Daarom had Jan Everse waarschijnlijk wel verwacht dat de spelers van BVCB tegen het bezoekende Heinenoord hun tevredenheid voor zijn aanblijven zouden tonen. De kou op het tweede veld van de Bergschenhoekse club moet hem tot op het bot verkleumd hebben. Want het werd van BVCB kant een wedstrijd zonder reuk of smaak met uiteindelijk de gasten als de verdiende winnaar.

Fantastische reddingen

De uitslag had voor Heinenoord veel groter kunnen uitvallen als niet BVCB-doelman Mark Gaerthe zijn ploeg met zeker vier fantastische reddingen voor meer tegentreffers had weten te behoeden. Zonder de geblesseerde aanvaller Cross werd het een wedstrijd waarin zich soms wel kansen voordeden. De zoon van oud Nederlands elftal speler Adrie van Tiggelen, Andrew, vond al snel Mark Gaerthe op zijn weg en daar tegenover zag Jeremy Stork tot tweemaal toe zijn inzet door de bezoekende doelman gekeerd. Ook de volgende uitbraak via Stork, in samenwerking met Evan Blom, werd in de handen van sluitpost Van den Berg geschoten. Het zou uiteindelijk een wedstrijd van de doelwachters worden waarin Mark Gaerthe een hoofdrol voor zich wist op te eisen.
Vijf minuten na de thee zou achteraf gezien het enige doelpunt van de wedstrijd vallen toen uit een voorzet van Jordey van Dam Marvin Strik met het hoofd de 0-1 kon laten aantekenen. Van Tiggelen kreeg in het vervolg nog de lachers op zijn hand toen hij een bal van de paal, na een mislukte terugspeelbal, via zijn voet enkele centimeters voor het doel nog naast zag gaan. Het zou voor BVCB bij deze kleine achterstand blijven. Jan Everse moet het gestuntel van zijn ploeg, zeker in verdedigend opzicht, ook niet hebben kunnen aanzien gezien de wissels die hij in het veld bracht want zowel de zwak spelende Dennis van der Haas als Tim Venloo en Evan Blom werden vervangen om toch nog maar iets te kunnen forceren. Het enige wapenfeit dat BVCB in de tweede vijfenveertig minuten op zijn conto mocht schrijven was de vrije trap van Nick Walbeek die door de doelman van Heinenoord tot hoekschop kon worden verwerkt. Dit in een wedstrijd die niet één toeschouwer warm heeft kunnen maken.

Check Also

In Lansingerland werden koffie en een fiets geschonken

In Lansingerland werden koffie en een fiets geschonken Lansingerland – Op Wereldvluchtelingendag hield VluchtelingenWerk Lansingerland …

Geef een reactie