dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Algemeen » Gemeente treedt het nieuwe jaar positief tegemoet

Gemeente treedt het nieuwe jaar positief tegemoet

‘Lansingerland maken wij samen’

Gemeente treedt het nieuwe jaar positief tegemoet

Lansingerland – De druk bezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lansingerland werd er ditmaal een met een nieuwe opzet. De burgemeester stond zelf maandagavond 7 januari bij de entree van het gemeentehuis om iedereen welkom te heten, waarna alle bezoekers de hal in liepen met een glaasje champagne.

Trees Borkus-Henskens

In de hal kon gekozen worden voor een sta- of een zitplaats, want voor het podium waren enkele rijen stoelen geplaatst en in de hal statafels. Even na zevenen kreeg burgemeester Pieter van de Stadt het woord.

Samen

Na iedereen welkom geheten te hebben en met name de vele vrijwilligers die present waren vroeg de burgemeester speciale aandacht voor de Samenloop voor Hoop die later dit jaar (7 en 8 september) voor de eerste keer in Lansingerland georganiseerd gaat worden en waarvan de kick off op woensdagavond 23 januari plaatsvindt in het gemeentehuis.
“Kijken we nog even terug naar 2018 dan was dat het jaar waarin de nieuwe gemeenteraad uitbreidde met twee zetels en met passie aan de slag ging,” aldus Van der Stadt, die optimistisch het nieuwe jaar in stapte met: “Het college wil in gesprek met u, met inwoners, ondernemers, verenigingen, scholen en bedrijven om samen vorm te geven aan de groei van onze gemeente. En bij die groei past een krachtige positie van Lansingerland in de regio. Lansingerland met beter bereikbare kernen, uitstekende sportvoorzieningen, een cultuurhuis in iedere kern, een prachtige openbare ruimte, mooie woningen, werk voor iedereen, innovatieve glastuinbouw, oog voor duurzaamheid en veiligheid en aandacht voor elkaar.”

Eigen verantwoordelijkheid

Lansingerland maken wij samen: “Wij moeten het samen doen en dat lukt alleen als wij dat ook echt samen doen. Help elkaar waar dat kan en zoek samen naar oplossingen. Neem daarbij ook uw eigen verantwoordelijkheid. Probeer dingen die in uw eigen leefomgeving spelen eerst samen met de buurt op te lossen. Als er hulp nodig is past dat bij onze slogan ‘Kan ik iets voor u doen?’. Het is onze ambitie om van dit gemeentehuis een Huis van de Samenleving te maken. Een plek waar meer gebeurt dan een paspoort of vergunning afgeven, een gemeenteraadsvergadering of een trouwerij. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, inspireren en stimuleren.”

Hulpdiensten

“Wij stapten het nieuwe jaar in na een wat onrustige oudejaarsnacht,” deelde de burgemeester met de aanwezigen. “Dankzij goede samenwerking tussen politie, brandweer, hulpdiensten, gemeente en beveiligers bleven grote incidenten uit in de nacht van Oud op Nieuw. Daar heb ik grote bewondering voor. Die bewondering heb ik niet voor de jongeren die in onze gemeente flinke vernielingen hebben aangericht. De schade in Berkel Centrum is aanzienlijk. Als het gaat om zichtbare, preventieve aanwezigheid, dan zou ik heel graag meer blauw op straat willen zien. Ook tijdens oudjaar. Ik ben dan ook heel blij dat we er drie wijkagenten bij krijgen in ons basisteam. De gemeenteraad heeft bovendien besloten drie extra boa’s aan te stellen.” Hij vertelde tevens dat hij van plan is de volgende jaarwisseling een dubbele capaciteit aan particuliere beveiligers in te huren. Hierover elders in de krant meer.

Check Also

Buurtfeest bewoners Bloemenbuurt

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 22 juni organsieert de buurtgroep van de Bloemenbuurt een wijkfeest. …

Geef een reactie