dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Sport » Schaatskamp en wedstrijden voor schaatsleden

Schaatskamp en wedstrijden voor schaatsleden

Schaatskamp en wedstrijden voor schaatsleden

Lansingerland – Het jaar 2018 werd door de Schaatsvereniging Lansingerland traditioneel afgesloten met het schaatskamp voor pupillen en jongste junioren.Tijdens de drie kampdagen werd er volop geschaatst. Andere activiteiten kwamen ook aan bod zoals een dropping in het donker en tal van spelletjes zowel overdag als in de avond.

Het geheel stond onder leiding van Cees Jan Geluk. Aan ervaring ontbreekt het hem niet, al dertig jaar aanwezig tijdens het kamp. Hij werd daarbij ondersteund door een team van enthousiaste leden en trainers. Na een laatste frisse duik in het zwembad kwamen de jonge schaatsdeelnemers zaterdag vroeg in de avond weer thuis met mooie en enthousiaste verhalen.
Op 4 januari om 07.00 uur vonden de Interclub wedstrijden plaats, georganiseerd door Schaatsvereniging Lansingerland. Acht verenigingen streden om de prijzen, ieder team bestond uit deelnemers van diverse klassen. Er werden een 500 en een 1000 meter geschaatst. Na afloop van de wedstrijden, waar totaal 31 PR’s gereden werden, kon de balans worden opgemaakt. Winnaar van deze wedstrijd werd HVHW met 48 punten, tweede STV Lekstreek met 45 punten, derde SV Rotterdam met 41 punten. SV Lansingerland behaalde met twee ingeschreven teams de negende en tiende plek. De wedstrijden werden mede mogelijk gemaakt door Anthura Bleiswijk, Van der Lecq en Droogers, aannemersbedrijf Bleiswijk en Invorm, praktijk voor dieet en sportvoedingsadviezen Bleiswijk.

Check Also

Drie golfclubs organiseren Rotterdam Golf Tour

Bergschenhoek - Golfliefhebbers uit de regio kunnen zich deze zomer in de Rotterdam Golf Tour met elkaar meten. In een wedstrijdformat van drie open strokeplay-toernooien bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche worden de beste amateurgolfers bepaald. Bij deelname aan minimaal twee toernooien vindt automatische deelname plaats aan het klassement.

Geef een reactie