dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Algemeen » SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

Lansingerland – Eind januari gaat SeniorWeb weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het brede aanbod wordt op dinsdag 15 januari de gratis toegankelijke informatie- en inschrijfdag gehouden over computer-, smartphone- en tabletcursussen en workshops.

Trees Borkus-Henskens

Tijdens de informatiedag kan informatie worden ingewonnen over de mogelijkheden om de eigen vaardigheden met computer, Smartphone of tablet te vergroten en om in te schrijven op een van de cursussen of workshops die worden aangeboden. De eerste gaan eind januari van start. Er wordt op verschillende locaties in kleine groepen les gegeven: in zowel Bibliotheek Oostland vestiging Bleiswijk als Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs.
De cursussen en workshops richten zich op deelnemers die nog niet eerder kennis maakten met de computer, maar ook op belangstellenden die er nog beter mee willen werken en alle mogelijkheden willen leren kennen.

Themabijeenkomsten

Naast de cursussen en workshops presenteert SeniorWeb Lansingerland tevens drie gratis toegankelijke informatieavonden. De eerste is op woensdag 20 februari en heeft als thema ‘Digitaal nalaten’, de tweede op woensdag 20 maart met ‘Werken in de cloud’ en de derde op woensdag 17 april met ‘Sociale Media’.
In januari tot en met mei is er elke tweede en vierde donderdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur een gratis toegankelijk computercafé in de Berkelse bibliotheek. Elke donderdag van 13.30 tot 15.00 uur kunnen bezoekers terecht in De Leeuwerik te Bleiswijk waar een gratis inloopspreekuur wordt gehouden. Leden van SeniorWeb kunnen ook lid worden van de PCHulpdienst voor het oplossen van digitale problemen. Kijk voor meer info op www.seniorweb.nl.

Rijk aan ervaring

Ans Huisman is inmiddels drie jaar docent bij SeniorWeb. Ze maakte via een cursus over het gebruik van de IPad kennis met SeniorWeb Lansingerland. “Ik kreeg nadat ik gestopt was met werken wat meer tijd om me daarin te verdiepen. Het beviel en het resultaat was, dat ik me aanmeldde als vrijwilliger. Wat ik me voor die tijd niet realiseerde was, dat alle docenten en begeleiders die zich hiervoor inzetten dat als vrijwilligers doen!” Ans begon als begeleider bij enkele cursussen, waarna haar werd gevraagd de cursus Windows voor beginners te gaan geven. “Dat leek me wel wat en van lieverlee smaakte dat naar meer. Er kwam kennismaken met Windows 10 bij. Als begeleider ben ik ook actief bij orde op de pc en Iphone-cursussen en van lieverlee wil ik ook als docent wel wat gaan uitbreiden.”

Leergierige cursist

“De laagdrempeligheid, maar ook de kleine groepen en de sociale contacten zijn de sterke punten van SeniorWeb. Die hebben er mede toe bijgedragen dat het onlinegebruik bij met name senioren sterk is toegenomen,” weet Hans de Rijke uit ervaring. “Uit cijfers blijkt dat in 2012 tweederde van de senioren niets met onlineverkeer had en dat is inmiddels gedaald naar eenderde. Landelijk werkt nog steeds rond de 6% niet online.” Zelf maakte Hans enkele jaren geleden kennis met SeniorWeb Lansingerland. “Ik ging met pensioen en was – samen met veel mensen die een functie hebben waarbij het digitale verwerken door anderen wordt verricht – niet gewend aan het werken met alle mogelijkheden van de computer. Bovendien staat de ontwikkeling binnen digitalisering niet stil en daarom meldde ik me aan voor het gebruik van Windows 10. Dat was overigens best pittig, maar ik kreeg de smaak te pakken en ging verder met verschillende cursussen en workshops over het gebruik van de smartphone en van mobiel bankieren. Het fijne is dat je bij SeniorWeb wegwijs wordt gemaakt, maar ook alle vragen kunt stellen en er vertrouwd mee raken, ook als je na een cursus of workshop nog iets wilt weten of wilt navragen.
Als oudere moet je meegaan in ontwikkelingen en er over mee kunnen blijven praten.”

Adressen locaties

Op dinsdag 15 januari wordt op de drie locaties van SeniorWeb Lansingerland gratis informatie verstrekt. Om 10.00 uur in ’t Web aan de Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk, om 14.00 uur in Ontmoet! Aan de Wilhelminastraat 1A te Bergschenhoek en om 20.00 uur in Bibliotheek Berkel en Rodenrijs aan de Nieuwstraat 25. Voor meer informatie: seniorweblansingerland@gmail.com.

Check Also

Raad vraagt nadere bestudering bomenkap recreatiegebied Rottemeren

Lansingerland - De inwoners van Lansingerland die wel eens in de Bleiswijkse en Bergschenhoekse bossen bij de Rotte komen zien de kaalslag die door het kappen van veel bomen in deze recreatiegebieden plaatsvindt en velen vragen zich af of dit niet anders kan.

Geef een reactie