dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Sport » Highland Hockey brengt topsporters naar Lansingerland

Highland Hockey brengt topsporters naar Lansingerland

Highland Hockey brengt topsporters naar Lansingerland

Berkel en Rodenrijs – In de kerstvakantie was sporthal Oostmeer vier dagen lang het domein van deelnemers aan het Highland Hockey Tournament. Met hockeyers vanuit het hele land die in de top meespelen en zich graag willen meten in het jaarlijkse toernooi en elke dag een andere leeftijdscategorie.

Trees Borkus-Henskens

Het indoortoernooi op sportpark Het Hoge Land werd voor de tweede maal onder de vlag van Highland Hockey gespeeld. Een initiatief van Jordy van der Zwet, Sonja de Boer en Fieke Uwland. Eerder reeds organiseerden zij dit eindejaarstoernooi vanuit HBR. In het toernooi spelen dagelijks zes meisjes- en zes jongensteams. Teams die op landelijk niveau uitkomen en de ambitie hebben om voor de nationale kampioenschappen te spelen.
Er melden zich jaarlijks veel meer teams dan er kunnen deelnemen. Over de selectie die plaatsvindt vertelt Jordy: “De teams die uiteindelijk deelnemen zitten allemaal op hetzelfde niveau. De onderlinge verschillen zijn minimaal en daarom zijn de wedstrijden ook snel en spannend. Elk team speelt vijf wedstrijden; steeds tegen een andere club, zodat ze elkaar allemaal treffen. We speelden ditmaal twee dagen voor en twee dagen na de jaarwisseling. Op 27 december waren de wedstrijden voor de D-jeugd (10-12 jaar), 28 december voor de C-jeugd (12-14 jaar), 2 januari voor de B-jeugd (14-16 jaar) en 3 januari voor de A-jeugd.
De eerste wedstrijden gingen om negen uur van start. Met deelnemers uit onder andere Den Bosch, Laren, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Breda, maar ook uit Brussel en Antwerpen. Er werd gespeeld in twee zalen met op de tribune publiek dat de wedstrijden van begin tot einde volgde. Van teams die wedstrijden op hoog niveau lieten zien, van landskampioenen die hun titel wilden prolongeren en streden voor elke bal. Naast de wedstrijden maakte ook een shoot-out competitie onderdeel uit van het dagprogramma.

De prijswinnaars

Het toernooi verliep naar wens. Met name de laatste dag was het niveau echt top, waarbij het publiek genoot van mooie wedstrijden en strijd. Aan het eind van elke dag werden de winnaars bekend gemaakt en aan het eind van het toernooi tevens de beste keeper van de shoot out competitie.
De winnaars van de vier dagen werden: leeftijd 10-12 jaar (D-jeugd): HDM MD1 (uit Den Haag) en Rood-Wit JD1 (uit Aerdenhout), leeftijd 12-14 jaar (C-jeugd): HDM MC1 (uit Den Haag) en Kampong JC1 (uit Utrecht), leeftijd 14-16 jaar (B-jeugd): Push MB1 (uit Breda) en Kampong JB1 (uit Utrecht) en leeftijd 16-18 jaar (A-jeugd): HDM MA1 (uit Den Haag) en HDM JA1 (uit Den Haag). De coaches kozen bovendien de beste speler en speelster van het toernooi.

Check Also

Drie golfclubs organiseren Rotterdam Golf Tour

Bergschenhoek - Golfliefhebbers uit de regio kunnen zich deze zomer in de Rotterdam Golf Tour met elkaar meten. In een wedstrijdformat van drie open strokeplay-toernooien bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche worden de beste amateurgolfers bepaald. Bij deelname aan minimaal twee toernooien vindt automatische deelname plaats aan het klassement.

Geef een reactie