dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Sport » BVCB begint het jaar sportief en met bekende gezichten

BVCB begint het jaar sportief en met bekende gezichten

BVCB begint het jaar sportief en met bekende gezichten

Bergschenhoek – Op de eerste zaterdag van het nog prille jaar organiseerde BVCB een Nieuwjaarsfestijn met activiteiten voor jong en oud. Ook werd er afgetrapt voor het Oud en Nieuwtoernooi. Aansluitend trof men elkaar in de kantine voor een gezellige Nieuwjaarsreceptie.

H.P Goudappel

Vanaf 10.00 uur meldden de eerste deelnemers aan de E-Talents Cup zich al. Dit is het landelijke FIFA clubkampioenschap van Nederland. Niet alleen werd er twee tegen twee deelgenomen aan het FIFA19 toernooi, tegelijkertijd werden de FIFA19 skillgames gehouden. Kortom: gamen en bewegen in één toernooi. En de winnaars van beide toernooien vormen eigen esportsteam die BVCB op het NK zullen vertegenwoordigen. De skillgames op het veld werden gewonnen door Rens Verleer en Brad Meeuwisse. De winnaars bij het FIFA19 toernooi waren Julian van der Berg en Senne der Sluis.
Hierna volgde het Italiaans Toernooi. Drie elftallen namen het tegen elkaar op: BVCB JO19-1, BVCB 1 en BVCB Oud. Het was BVCB A1 dat verrassend goed uit de startblokken kwam en het BVCB 1 knap lastig wist te maken. Uiteindelijk bleek BVCB 1 net iets te sterk en won het met 2-0.
BVCB Oud trad aan met diverse coryfeeën, de een wat meer afgetraind dan de ander. Het elftal van BVCB Oud stond onder leiding van Henk Boon die tien jaar het vlaggenschip van BVCB onder zijn hoede heeft gehad. Dat de “ouwetjes” nog hun mannetje stonden, bleek uit het gelijkspel tegen de jeugd en de kleine nederlaag tegen het huidige vlaggenschip, 1- 0.

Nieuwjaarreceptie

Om 16.00 uur was het gezellig druk in de kantine. De muzikale omlijsting van deze feestelijk receptie was in handen van zanger/gitarist Eric Ekkerman. Voorzitter Andy Bezem keek in zijn nieuwjaarsspeech terug op het afgelopen jaar, maar blikte uiteraard ook vooruit. Hoogtepunt was natuurlijk het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse van BVCB 1. Trots mag de club ook zijn op de twee nieuwe kunstgrasvelden. Ook minder positieve zaken passeerden de revue: het opstappen van een aantal bestuursleden, het ontslag van hoofdtrainer Rob Gieben en het niet doorgaan van een aantal grote jeugdtoernooien. Vervolgens werd er stil gestaan bij degenen die het afgelopen jaar zijn overleden. Aansluitend werd er door iedereen getoost op het nieuwe jaar.

Check Also

Drie golfclubs organiseren Rotterdam Golf Tour

Bergschenhoek - Golfliefhebbers uit de regio kunnen zich deze zomer in de Rotterdam Golf Tour met elkaar meten. In een wedstrijdformat van drie open strokeplay-toernooien bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche worden de beste amateurgolfers bepaald. Bij deelname aan minimaal twee toernooien vindt automatische deelname plaats aan het klassement.

Geef een reactie