woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Sport » Carl van Riel dit jaar het paradepaardje van CVV Berkel

Carl van Riel dit jaar het paradepaardje van CVV Berkel

Carl van Riel dit jaar het paradepaardje van CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs – De nieuwjaarsbijeenkomst bij CVV Berkel stond mede in het teken van de jeugd van de club. Naast de huldiging van Carl van Riel, Lid van Verdienste, was het voor de jongste jeugd smullen tijdens de clinic die werd gegeven door de trainersstaf van de herenselectie en de vrouwen- en herenselectie.

Rien Kuyvenhoven

De afgelopen vijf jaar organiseerde de commissie COEN (Commissie Oud En Nieuw) de activiteiten rondom de nieuwjaarsreceptie. Ook dit jaar. Ruim honderdvijftig kinderen genoten zaterdag van sport en spel. Berkel-voorzitter Boris Wezenberg noemde 2018 een hectisch en druk jaar met goede resultaten. Hij zei blij te zijn, dat veel werk door vrijwilligers wordt gedaan, maar schroomde niet te zeggen dat er nog wel iets op dit vlak moet gebeuren. Op voetbaltechnisch gebied verandert er in het nieuwe seizoen niet veel; zowel Jan van der Lugt (heren) als Egmond Blinker (vrouwen) verlengen hun contract.
Het nieuwe jaar werd bij Berkel ook begonnen met het uitspreken van waardering voor ditmaal één lid in het bijzonder: Carl van Riel (53). Voorzitter Wezenberg omschreef Carl als een lid die iedereen kent, iedereen ziet hem, maar je hoort hem nooit. “Een lid waar de vereniging en het bestuur trots op is”, aldus de voorzitter. “Een mens met veel goed- en zachtheid. Op het voetbalkamp (28 keer, red.) is hij altijd bezig en hij toont zich een gastheer met altijd die bekende glimlach.” Reden voor het bestuur van CVV Berkel hem te benoemen tot Lid van Verdienste.

Voetbalkamp

Carl van Riel zegt zelf bij het Berkelse voetbalkamp als ‘lulletje in het bos’ te zijn begonnen. Uiteindelijk belandde hij in de keuken. “Maar het afgelopen jaar was wel de laatste”, geeft hij toe. Natuurlijk zijn er veel leuke anekdotes over 28 jaar kamp te vertellen. “Ik herinner me nog goed dat ik op een keer als eerste op bed lag. De jeugd dacht dat ik al sliep toen ze binnenkwamen. Eén van de kinderen noemde me ‘die oude kampleider’. En hij voegde eraan toe: “Die is oud en moet wat langer slapen”. Achtentwintig maal ging hij mee met het Berkel-kamp waarvan er volgens Carl van Riel niet één als echt hoogtepunt kan worden aangewezen. “Alle kampweken waren hoogtepunten. Lekker rennen en dollen in het bos. En in de keuken was het ook prima. Altijd naar mijn zin gehad. Nu zeg ik ‘ga zo door en veel succes!’.”

Zonnepanelen

De voorzitter van de sponsorcommissie kwam overigens nog met een nieuwtje. Hij maakte bekend, dat er zonnepanelen op het dak van het clubgebouw van CVV Berkel zullen worden geplaatst. Dit wordt voor een deel mogelijk gemaakt door de Vrienden van Berkel (voorheen de Club van 100). Het bestuur van de voetbalclub ziet het plaatsen van zonnepanelen als een mooie vorm van bezuiniging op de energiekosten. De club gaat de leden warm maken om door lid te worden van de Vrienden van Berkel de helpende hand toe te steken. Ook sponsors (bedrijven) die een zonnepaneel willen sponsoren, zullen worden benaderd. Zij kunnen zich uiteraard ook zelf melden bij CVV Berkel. Info: www.cvvberkel.nl.

Check Also

Ze doen het weer!

Ze doen het weer! Bergschenhoek – Met 307 punten pakt de Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging, waar …

Geef een reactie