dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Algemeen » Veel animo voor cursus ziekenverzorging thuis

Veel animo voor cursus ziekenverzorging thuis

Veel animo voor cursus ziekenverzorging thuis

Lansingerland – Eind oktober begonnen acht enthousiaste deelnemers aan de cursus ziekenverzorging thuis. Onlangs was de laatste cursusmiddag waarna de cursisten met een ervaring en een certificaat rijker naar huis gingen.

De cursus bestond uit vier middagen en werd gegeven door twee verpleegkundigen van Buurtzorg in het kantoor van deze organisatie. De cursus werd mede georganiseerd door Welzijn Lansingerland.
Tijdens de lesmiddagen werden diverse onderwerpen behandeld zoals de verzorging van iemand die op bed ligt en hoe verschoon je een bed met iemand erin. Maar ook incontinentie, bedrustgevaren en nog veel andere onderwerpen kwamen aan bod. Naast theoretische informatie was er ook tijd om te oefenen zoals bijvoorbeeld het samen met een ander tillen van een patiënt of met een tillift. Er waren ook gastsprekers zoals een medewerker van de apotheek, een diëtist en een ergotherapeut.

Check Also

Buurtfeest bewoners Bloemenbuurt

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 22 juni organsieert de buurtgroep van de Bloemenbuurt een wijkfeest. …

Geef een reactie