dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Advertorial » Eén grote vuurwerkshow boven Lansingerland

Eén grote vuurwerkshow boven Lansingerland

Eén grote vuurwerkshow boven Lansingerland

Lansingerland – Er is dit jaar weer meer vuurwerk verkocht dan in voorgaande jaren. Dat blijkt na een rondje langs de bekende vuurwerkverkopers in Lansingerland. De verkoop verliep super en met name het siervuurwerk bleek weer populair.

Trees Borkus-Henskens

Na drie dagen van verkoop mocht het vuurwerk vanaf maandag zes uur worden afgestoken, maar aan de met vuurpijlen verlichte lucht en de vele knallen die al ver voor die tijd werden gezien en gehoord bleken er veel Lansingerlanders hun geduld niet te kunnen bewaren. Om middernacht vulde de hemel boven Lansingerland zich met een schitterende vuurwerkshow; zo ver als je kijken kon!

Druk

Het meeste vuurwerk werd online besteld en met name op vrijdag en zaterdag opgehaald bij de vuurwerkverkopers. Bij veel verkopers kreeg de klant een gratis vuurwerkbril en een pijlenstandaard mee. “Wij gaan voor veiligheid en dat merken we ook bij de klanten,” aldus Aad Timmerman die jaren vanuit een pand aan de Zuidersingel in Rodenrijs vuurwerk verkocht, maar ditmaal voor de laatste keer. Na 47 jaar vindt hij het welletjes. Het pand moet plaatsmaken voor woningbouw. “Volgens controleurs die hier tijdens de drie verkoopdagen langskwamen hoorden we dat dit het drukst bezochte verkooppunt is. Het is hier elke dag een gekkenhuis en een mooi jaar om af te sluiten. Bovendien met een leuke anekdote. Het grootste pakket dat wij leverden werd opgehaald in een Fiat Panda. Maar helaas paste dat niet in de auto en dus moest de koper terugkomen met een grotere auto; te leuk om niet op YouTube te zetten! Het hoogste bedrag dat een klant besteedde was € 2.900,-. Zondag stopten we met het verwerken van online bestellingen. Het werd zoveel dat de boel zondagmiddag crashte. Nog meer hadden we niet kunnen verwerken.”
In Bleiswijk was het met name maandag topdrukte in de losse verkoop. “Vrijdag en zaterdag werden de meeste bestellingen opgehaald. Ook wij zien weer een groeiende interesse voor het siervuurwerk. De rotjes blijven als laatste over.” De familie Haitsma, al jaren een bekende verkoper in Bleiswijk, sloot de laatste verkoopdag af met het afsteken van eigen vuurwerk en met een glaasje champagne; samen met medewerkers, vrienden en bekenden. “Een jaarlijkse gewoonte en de afsluiting van weer een jaar.”
Ook bij De Driesprong kreeg de verkoop een dikke plus en ook hier mede veroorzaakt door de groeiende vraag naar siervuurwerk. De actieve medewerkers die acties organiseerden via social media waren mede debet aan de grote belangstelling voor het vuurwerk van De Driesprong. En net als bij de overige verkoopadressen was de vraag naar de compounds groot. “De consument wil weer; ze hebben er zin in!” merkten ook hier de verkopers.
Voor Donald de Vogel van Karwei werd het ’t tweede jaar van vuurwerkverkopen. “De hele bunker is leeg!” lachte hij de drukte van de drie verkoopdagen weg. “We hebben een paar keer moeten bijbestellen, maar maandag was het zo druk dat we in de middag ‘nee’ moesten verkopen en de klanten vervangende artikelen konden uitzoeken. Het vuurwerk was van hoge kwaliteit, de brillen waren populair, evenals de compounds en veel mensen hadden het wachten in de rij er graag voor over om mooi vuurwerk mee naar huis te kunnen nemen.” Terugkijkend: “Vorig jaar was de eerste keer en alles nieuw, maar van dit tweede jaar heb ik veel geleerd dat ik volgend jaar weer kan inbrengen.”

Check Also

Wijnhandel Van Vianen specialist in whisky en mooie wijnen

Berkel en Rodenrijs - Als enige in Berkel en Rodenrijs kan Glenn van Vianen zijn zaak de echte speciaalzaak in sterke drank en wijnen noemen. Wijnhandel van Vianen aan het Westerplein in Berkel Centrum; al bijna 35 jaar een familiebedrijf dat meegaat met de tijd.

Geef een reactie