dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » fbpost » Kassenloop staat weer in de startblokken
Vertegenwoordigers van de drie goede doelen samen met enkele organisatoren in de Bleiswijkse kas waar de loop volgende maand gehouden gaat worden.

Kassenloop staat weer in de startblokken

Kassenloop staat weer in de startblokken

Bleiswijk – Lopen door de kassen is en blijft een bijzondere ervaring. Dat weten ook de hardlopers die aan eerdere edities van de jaarlijkse loop door de kassen van Leo Ammerlaan deelnamen. Lopers in alle leeftijden, want de loop – die vanaf dit jaar de naam Plantise Kassenloop (door het vorig jaar samengaan van drie bedrijven waaronder plantenkweker Leo Ammerlaan) heet – staat open voor deelnemers vanaf 4 jaar. De 9de editie van de kassenloop is op zaterdag 2 februari bij Plantenkwekerij Leo Ammerlaan aan de Irisweg 40 in Bleiswijk.

Trees Borkus-Henskens

“Het wordt weer een dag voor de hele familie,” kijkt mede-organisator Ilone Ammerlaan vooruit. “Met een kidsplein vol leuke kinderactiviteiten en een grote groep vrijwilligers die de kassenloop in goede banen helpt leiden, familie, vrienden en kennissen die de lopers komen aanmoedigen en dan natuurlijk de lopers zelf waarvan de meesten inmiddels al aan hun voorbereiding zijn begonnen. Maar we hebben nog een maand de tijd, dus je kunt inschrijven en gaan trainen!”

Vier groepen

Er wordt zaterdagmiddag 2 februari in vier groepen gestart. “Als eersten gaan de 10 km lopers vanaf 12 jaar van start; om 13.30 uur. Om 15.00 uur volgen de 5 km lopers vanaf 12 jaar, om 16.00 uur is de kidsrun van één ronde voor de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar (1666,5 meter) en om 16.15 uur van twee rondes (3333 meter) voor de leeftijd 8 tot en met 14 jaar. Zoals elk jaar gebruikelijk is al het inschrijfgeld voor goede doelen; dit jaar drie. Die doelen hebben altijd iets met ons bedrijf te maken; met een (oud) medewerker, met familie van een medewerker of met een klant. Dit jaar viel de keuze op Team Ren voor Ben, het Westpolderhuis in Berkel en Rodenrijs en de Stichting Baobab Kids.” Voor alle extra kosten van de dag probeert de organisatie sponsoren te vinden, zodat alle inschrijfgelden naar de goede doelen kunnen.

De goede doelen

Achter de Zilvergracht in de Gouden Buurten staat Het Westpolderhuis, dat medio 2017 de deuren opende. Hier biedt Dagelijks Leven mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde plek, dichtbij familie en vrienden. Het Westpolderhuis is er voor iedereen – jong en oud – van wie het geheugen hapert. De 22 bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg, maar genieten veel vrijheid. “We laten bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. ‘Gewoon, als thuis’ is ons streven,” vertelt locatiemanager Mariska Mik. “We zijn hard aan het sparen voor een Beleef tv waarmee we spelletjes kunnen doen, muziek maken, samen dingen op kunnen zoeken en filmpjes en foto’s met de bewoners, familie en mantelzorgers bekijken. De tv is verrijdbaar; een interactieve tafel, die op speelse wijze activeert en stimuleert tot beweging en sociale interactie dus die kan ook gebruikt worden als een bewoner bedlegerig is. We zijn al een eind met sparen. We zijn daarom heel blij met de steun die we van de Kassenloop ontvangen.”

Stichting Baobab Kids is al enkele jaren achtereen een van de goede doelen van de Kassenloop. Een kleine vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk die zorgt voor de ondersteuning van het Dagopvangcentrum en het medio 2018 geopende Revalidatiecentrum Baobab Kids in Machinjiri in het zuiden van Malawi. Esther van Onna uit Bleiswijk woont en werkt daar en wordt vanuit Bleiswijk en omgeving financieel ondersteund. Binnen de dagopvang worden kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar opgevangen, krijgen zij onderwijs en twee keer per dag een maaltijd. In het nieuwe revalidatiecentrum kunnen kinderen in de leeftijd tussen de 1 en 15 jaar met een lichamelijke en/of geestelijke beperking uit de hele regio een beroep doen op een gratis behandeling, een maaltijd, medicatie en activiteiten.

In het derde goede doel staan Ben en CF centraal. Ben Krijtenburg – gisteren 10 jaar geworden – heeft Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd. In de achterliggende jaren zijn al diverse acties gevoerd om gelden voor onderzoek naar de ziekte te kunnen uitvoeren. Zoals onder andere de CF run, door de mensen om Ben heen zelf bedacht. Een soort Roparun maar dan tussen Cambuur en Feijenoord waar familie, vrienden en bekenden aan deelnemen. Via de site Ren voor Ben kan het verloop gevolgd worden. “Onze acties zijn voor de landelijke stichting, maar wij kunnen zelf aangeven waar het geld aan besteed kan worden,” weet Hilbert, de vader van Ben. “Dit jaar hebben we gekozen voor medicijnonderzoek. Heel belangrijk rond deze ziekte en ook succesvol. Want sinds mei is er een nieuw medicijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die daar veel energieker van worden. Ook Ben heeft daar veel baat bij, zo is gebleken.”

Inschrijven

Kosten voor deelname aan de 5 en 10 kilometer zijn € 10,- bij voorinschrijving (t/m 28 januari); op de dag zelf is het inschrijfgeld € 15,-. Kosten voor deelname aan de kidsrun zijn € 5,- bij voorinschrijving (t/m 28 januari); op de dag zelf is het inschrijfgeld € 7,50. Bij inschrijving vóór 21 januari staat je eigen naam op het startnummer!
Alle deelnemers aan de Plantise Kassenloopt ontvangen een medaille. Tijdregistratie is voor alle afstanden digitaal d.m.v. een chip in het startnummer en elke deelnemer krijgt een exclusieve finishvideo. Het aantal plaatsen is vanwege de veiligheid op het parcours beperkt. Schrijf je dus op tijd in voor deze bijzondere hardloopwedstrijd! Kijk voor meer informatie op www.plantise.com/loop/

Check Also

Raad vraagt nadere bestudering bomenkap recreatiegebied Rottemeren

Lansingerland - De inwoners van Lansingerland die wel eens in de Bleiswijkse en Bergschenhoekse bossen bij de Rotte komen zien de kaalslag die door het kappen van veel bomen in deze recreatiegebieden plaatsvindt en velen vragen zich af of dit niet anders kan.

Geef een reactie