maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Nieuws » Lars Smit zet kersttoernooi darts op zijn naam

Lars Smit zet kersttoernooi darts op zijn naam

Lars Smit zet kersttoernooi darts op zijn naam

Berkel en Rodenrijs – Het clubhuis van TOGB tafeltennis was zaterdagmiddag 22 december gevuld met darters en bezoekers die allemaal als deelnemer of supporter present waren om niets te hoeven missen van het jaarlijkse kersttoernooi darts dat al meer dan 25 jaar wordt georganiseerd; de eerste jaren bij Ome Ab en vanaf 2000 bij TOGB. Ook ditmaal door wedstrijdleider Jos Suijker die de wedstrijd met strakke hand leidde en niets aan het toeval overliet.

Trees Borkus-Henskens

Het toernooi was met 48 deelnemers volgeboekt. Met tussen de deelnemers veel bekende gezichten, maar ook weer enkele nieuwe, want het is een open toernooi waar iedereen zich voor kon inschrijven. Om half één ging het toernooi van start volgens het poulesysteem; 16 poules van drie spelers. Na de eerste ronde gingen de nummers 1 en 2 van elke poule verder naar de tweede ronde waar het knock-out systeem werd gehanteerd; verliezen betekende het einde en de winnaar kon door naar de derde ronde. De nummers 3 van elke poule gingen door naar de verliezersronde. In de derde ronde was nog van alles mogelijk. Voor het publiek was het leuk naar het darten te kijken, mede omdat er drie verschillende spelsoorten werden gespeeld; 5-0-1, tictac en 51.
Paul Bartels had zijn dag met een worp van 180. Zijn spel leverde hem uiteindelijk een tweede plek op. Erik Deege, de winnaar van vorig jaar, moest ditmaal genoegen nemen met een derde plek nadat hij de strijd om de derde of vierde plaats had gewonnen van Michael Sekrève. Winnaar werd Lars Smit, eveneens een bekend gezicht tussen de Lansingerlandse darters.
Voor de beste 16 darters uit het achterliggende jaar wacht op 12 januari de Masters. In een strijd om de titel als beste van allemaal.

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie