woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Algemeen » NOOVA klaar voor een succesvol 2019!

NOOVA klaar voor een succesvol 2019!

NOOVA klaar voor een succesvol 2019!

Lansingerland – Het jaar 2018 ligt achter ons, 2019 begint. We spraken de afgelopen weken met inwoners van Lansingerland over het afgelopen jaar en over hun verwachtingen en de uitdagingen voor het nieuwe jaar. In deze editie van De Heraut leest u hun verhalen. In dit artikel komen twee ondernemende vrouwen aan het woord. Zij inspireren, motiveren en uitdagen elkaar maandelijks. We hebben het over NOOVA, sinds 2006 het vrouwennetwerk van het Oostland.

Wendy Kerver

Jeanette Voets was in 2006 één van de oprichters van NOOVA. Jeanette: “Als lid van VNO-NCW Oostland bedacht ik samen met regiomanager Norma Drost het plan om iets te doen voor de vrouwelijke ondernemers. We nodigden Karin Romme van Calimero Marketing uit, regelden sponsoren, een locatie en verstuurden een uitnodiging. Binnen no time hadden we meer dan 100 aanmeldingen. Na deze succesvolle bijeenkomst ben ik samen met Agnes Wieland, Yvonne Gruis en Yvette Nicolitz van start gegaan met de oprichting van een vrouwennetwerk. Wij waren het aanjaagteam. We hebben het eerste jaar gewerkt onder de vleugels van VNO-NCW Oostland maar vanaf dag 1 waren we zelfstandig. Na een jaar zijn we een officiële vereniging geworden. Dit zorgde ervoor dat we zaken beter konden regelen en we ook een bestuur moesten vormen. Ik ben toen voorzitter geworden en heb dit met heel veel plezier gedaan tot 2012. Een ontzettende leuke periode waar ik ook met heel veel plezier op terugkijk.”

Groei

Het netwerk heeft zich in de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld. Jeanette vertelt enthousiast over deze groei. “Niet alleen de organisatie maar ook de vrouwen van het netwerk zijn in de loop van de tijd steeds professioneler geworden. Het zijn succesvolle ondernemers die lef hebben, elkaar advies geven, commercieel zijn, onafhankelijk zijn. Wij hebben bij iedere bijeenkomst een goede opkomst.”
Hanneke Bor is sinds 2017 de voorzitter. “Ik ben in 2016 lid geworden van het netwerk en het voelde direct goed. Dus toen ik gevraagd werd om voorzitter te worden dacht ik waarom niet? Maar ik doe het niet alleen. Ik ben afhankelijk met wie ik nog meer in het bestuur zit. Het valt of staat hier echt mee. Ik ben het gezicht naar buiten maar dit kan ik niet doen zonder een goed team.”
Sinds een aantal jaar worden de maandelijkse bijeenkomsten georganiseerd door de leden van NOOVA. Dit zorgt niet alleen voor een nog grotere betrokkenheid maar ook het bestuur werd kleiner en nog slagvaardiger. De bijeenkomsten worden met een thema georganiseerd. En de NOOVA Academy is opgericht. Tijdens deze speciale bijeenkomsten staat kennisuitwisseling nog meer centraal. Zo wordt er extra aandacht besteed aan bijvoorbeeld communicatie of juridische onderwerpen. Het heeft gezorgd voor een verdieping van het netwerk.

2019

Hanneke: “In 2019 willen we nog meer successen met elkaar delen en vieren. Elkaar soms nog meer de ‘bal toespelen’, elkaar helpen en meer van elkaar horen. Zo hebben we bijvoorbeeld ook de bijeenkomst ‘de jeugd heeft de toekomst’ gepland. Bij deze bijeenkomst neemt ieder lid een jonge vrouw mee. Hoe kijken zij tegen bepaalde onderwerpen aan en wat kunnen wij daar weer van leren? Ik wil alle ondernemende vrouwen in het Oostland van harte uitnodigen om eens langs te komen. Via onze site noova.nl kan je de verschillende bijeenkomsten zien en kan je je vrijblijvend aanmelden om eens een bijeenkomst bij te wonen.”
Jeanette: “NOOVA is sinds 2006 een begrip geworden. We zijn zichtbaar in de omgeving en hebben echt onze plek verdiend”.

Check Also

Bouw Hof van Berkel van start

Berkel en Rodenrijs - In aanwezigheid van de toekomstige bewoners ging vrijdagmiddag 21 juni de officiële eerste paal de grond in als start voor de bouw van Hof van Berkel. Het project bestaat uit een zeventiental woningen en ligt aan de Oostmeerlaan aan de rand van De Groenzoom.

Geef een reactie