woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Politiek » Klapwijkse Pier groeit verder met vierde en vijfde fase

Klapwijkse Pier groeit verder met vierde en vijfde fase

Klapwijkse Pier groeit verder met vierde en vijfde fase

Berkel en Rodenrijs – Na de Gele en de Blauwe Lis wordt momenteel de Waterlelie gebouwd als onderdeel van de Klapwijkse Pier aan de Klapwijkseweg in Berkel en Rodenrijs. Woensdagmiddag 19 december werden de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst voor fase 4 en 5: de bouw van Dotterbloem en Lisdodde, waarmee dit bouwproject van vijf appartementengebouwen compleet wordt.

Trees Borkus-Henskens

De gemeente is blij met de ontwikkeling van het project dat in 2007 in voorbereiding ging. Ontwikkelaar en bouwer kregen kort daarna de crisis er overheen, maar wethouder Albert Abee, die tekende namens de gemeente, sprak zijn waardering uit over de achterliggende periode waarin twee fraaie appartementengebouwen verrezen en een derde in aanbouw is.

Klapwijkse Pier

Op 2 februari 2010 keurde het college de ontwikkelovereenkomst goed voor de ontwikkeling van het project Klapwijkse Pier. In totaal bestaat het project uit vijf appartementengebouwen, waarvan fase 1 en 2 (de Gele en Blauwe Lis) bewoond worden en fase 3 (Waterlelie) in aanbouw is. Op basis van de ontwikkelovereenkomst is overeenstemming bereikt met Klapwijkse Pier B.V in de persoon van directeur Martijn Brekelmans van Pure Development over de laatste twee nog te bouwen appartementengebouwen met in totaal 42 appartementen.
Bij de Dotterbloem en de Lisdodde is gezocht naar een harmonieuze aansluiting op de reeds bestaande appartementengebouwen. Ze worden iets lager dan de drie eerste gebouwen en sluiten daarbij vloeiender aan bij de bestaande grondgebonden bouw. Dotterbloem bestaat uit 23 en Lisdodde uit 19 appartementen. De appartementen beschikken over een royaal balkon of dakterras. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht. Er is met name veel belangstelling van Lansingerlanders die hun grote (gezins)woning verkopen en makkelijker willen gaan wonen. De Klapwijkse Pier biedt kwaliteit en wat de markt vraagt. Bouwer Wagenmakers uit Oss die momenteel fase 3 bouwt kan in januari al van start met de volgende fase.
De Klapwijkse Pier zal in totaal uit 155 appartementen gaan bestaan in diverse prijsklassen, waarvan inmiddels 91 appartementen zijn gerealiseerd in gebouw 1 en 2 en 22 appartementen in het derde gebouw. Met de realisatie van de 4e en 5e fase van het project de Klapwijkse Pier krijgt de entree van de wijk Meerpolder verder vorm. Naar verwachting zal fase 5 eind 2020 worden opgeleverd.

Check Also

Cijfers meerjarenprognose grondexploitatie in Lansingerland

Lansingerland - Hoe staat het met de grondverkoop voor woningbouw en bedrijven? Op 12 juni presenteerde het college van b. en w. de cijfers van de grondexploitatie over 2018 aan de commissieraadsleden Algemeen Bestuur.

Geef een reactie