maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Nieuws » Petit Restaurant Wish verdient een ‘ster’

Petit Restaurant Wish verdient een ‘ster’

Petit Restaurant Wish verdient een ‘ster’

Bergschenhoek – Op de dag dat de Michelin sterren werden uitgereikt aan restaurants opende Petit Restaurant Wish de deuren in Bergschenhoek. Dinsdagavond 18 december schaarden 24 gasten zich aan tafel die met elkaar genoten van een 5-gangendiner dat klonk als een klok. En iedereen was het er over eens: ook dit restaurant verdient een ster!

Trees Borkus-Henskens

Maar wat bleek: het was slechts een restaurant voor één avond. Een huiskamerrestaurant, bedacht door een aantal leerlingen uit groep 4 van basisschool Willibrord in Bergschenhoek.
Puk (7) vroeg aan haar moeder of die een leuk idee had om geld op te halen voor de goede doelactie van school. Haar moeder opperde tal van ideeën, zoals onder andere ‘koken voor een paar mensen’. Puk was meteen enthousiast en zag het wel zitten: thuis een klein restaurantje maken en de opbrengst voor de stichting Make-a-Wish. “Dan komen wensen van kindjes die heel erg ziek zijn misschien echt uit,” hoopte Puk.

Snel uitverkocht

Als de hele woonkamer leeg werd gehaald zou er plek zijn voor 24 gasten die een plekje konden reserveren voor € 24,50 per couvert inclusief drank. Geserveerd door zes top gastvrouwen; de leerlingen van de RKBS Willibrord, Juul, Amy, Vivian, Jade, Aivy en Puk en allemaal 7 jaar.
Wat niemand durfde dromen gebeurde; binnen 24 uur waren alle plekken gereserveerd en bovendien waren er in Lansingerland en directe omgeving tal van sponsoren gevonden die spontaan een gang voor hun rekening wilden nemen, wijnen en dranken, servies te leen aanboden en bovendien meldde zich ook kok Barry Bernard die het achter het fornuis helemaal naar z’n zin had en een 5-gangen menu voorbereidde.

Rode wangen

Met rode wangen en keurig gekleed in zwart/wit stonden de zes leerlingen dinsdagavond te wachten tot de gerechten fraai op de borden waren gelegd en uitgeserveerd konden worden. Met verwachtingsvolle blikken van de gasten aan tafel en buiten aan enkele statafels de gasten die helaas geen plekje hadden weten te bemachtigen, maar wel even onder het genot van een drankje de sfeer wilden proeven. Het was spitsuur in de keuken voor de kok, zijn assistent en de afwasser (beiden vaders van de deelnemende kinderen) en de ouders die het geheel organiseerden. Niets werd aan het toeval overgelaten en alles verliep als in een sterrenrestaurant.
Natuurlijk was iedereen benieuwd naar het eindbedrag dat de hele actie had opgebracht. Dat bleek maar liefst € 1525,-. De volledige opbrengst van het diner komt ten goede aan de stichting Make-A-Wish. En natuurlijk telde ook de grote pret mee van zowel het voorbereiden als de avond zelf voor zowel de ouders als de kinderen en de gasten aan tafel.

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie