maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Nieuws » Hockeyvereniging Bleiswijk begint het nieuwe jaar rookvrij

Hockeyvereniging Bleiswijk begint het nieuwe jaar rookvrij

Hockeyvereniging Bleiswijk begint het nieuwe jaar rookvrij

Bleiswijk – De Hockeyvereniging Bleiswijk wordt met ingang van 1 januari rookvrij en is daarmee de eerste Bleiswijkse sportvereniging. Dit besluit is het gevolg van de aanpak van twee jongensteams van de vereniging.

Trees Borkus-Henskens

“Kinderen hebben meer behoefte aan voorbeelden dan aan kritiek,” was een stelling die de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) in het achterhoofd had tijdens de in juni gehouden jaarlijkse bijeenkomst die ditmaal het rookvrij opgroeien in Lansingerland als titel mee kreeg.

Jeugd stimuleert en organiseert

Jongens uit twee D-teams (inmiddels C teams) van HVB namen deel aan de actie ‘Schoon Belonen’ van de gemeente. Op een zaterdagochtend maakten ze met elkaar het hele terrein van de hockeyvereniging schoon en ontvingen daarvoor een beloning die gebruikt ging worden voor extra zaalhuur in de winter. Aangestuurd en geholpen door hun coaches Filip en Arthur gingen de jongens energiek aan de slag met bezems, grijpers en harken. Dankzij deze brede inzet kon er in de winter extra binnen worden getraind. Maar de jongens waren zowel verrast als verbaasd over en geïrriteerd door de vele sigarettenpeuken die ze hadden moeten opruimen tijdens de schoonmaakactie. Ze vonden dat hun vereniging HVB daar iets aan zou moeten doen. Ze gingen van start met het verzamelen van handtekeningen die vervolgens werden aangeboden in de Algemene Ledenvergadering en ook werd een enquête gehouden onder de leden met de vraag of ze het een goed idee vonden dat het hele verenigingscomplex rookvrij zou worden. Bijna iedereen – op 3% na – bleek hier voorstander van. Het resultaat: HVB wordt met ingang van het nieuwe jaar de eerste sportvereniging in Bleiswijk die rookvrij is.

Belofte maakt schuld

Als voorzitter van de ASD beloofde Jos Thewessen eerder dit jaar om aan elke eerste sportvereniging in een van de drie kernen van Lansingerland die rookvrij werd het bord ‘rookvrij’ en een spandoek op te komen hangen. Na ATV Berkenrode in Berkel en Rodenrijs was HVB de eerste in Bleiswijk en dus kwam de voorzitter maandagavond naar het hockeycomplex om zich aan zijn woord te houden. Hij overhandigde voorzitter van HVB Martijn Kruijt het bord en spandoek die een duidelijke plek op het complex zullen krijgen. “Het wachten is nu op de eerste sportclub in Bergschenhoek,” hoopte Jos Thewessen.

Check Also

Gratis advies van energiecoach geeft inzicht

Berkel en Rodenrijs - Een van de meest besproken onderwerpen van de laatste tijd is wel het klimaat. Dit onderwerp staat hoog op de agenda van menig politieke partij en de kranten staan bol van de gevolgen van klimaatverandering. Veel mensen zijn bereid om kritisch te kijken naar hun energieverbruik. Alleen, wat zijn de oplossingen als deze aan de hoge kant zijn?

Geef een reactie