dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » Gul Lansingerland verrast brandweer

Gul Lansingerland verrast brandweer

Gul Lansingerland verrast brandweer

Lansingerland – Niet alleen de twee vooraf klaar gezette kratten werden in de brandweerkazerne van Berkel tot de rand gevuld met spullen voor de Voedselbank. Nadat ze vorige week bij de start van de spontane actie al snel tjokvol zaten belde medewerkster Monique van Doorn naar de organisatoren in Rotterdam.

Trees Borkus-Henskens

“Ik vroeg om nog tien lege kratten, maar er kwamen er maar liefst vijfentwintig. En ze zijn allemaal vol!” Monique en collega Kenneth van het Berkelse korps boden spontaan aan de eerder deze maand opgezette actie van brandweervrouw Amanda van de kazerne in Rotterdam Oost (Bosland) ook hier in goede banen te leiden. Monique verplaatste haar werkplek naar de begane grond van het Berkelse pand en ontving alle Lansingerlanders die met levensmiddelen naar de kazerne kwamen.

Spontaan

De actie bleek kort maar krachtig, want dinsdag werden de volle kratten naar de Boslandkazerne gebracht. “Het leek wel een logistiek magazijn van een grote supermarkt,” lachen Monique en Kenneth als ze terugkomen. “Want de actie van Amanda is op meerdere plekken in het Rijnmondgebied opgepakt; ook door grote bedrijven. Radio Rijnmond besteedde er een uitgebreid programma aan. Leuk was ook, dat Rotterdams burgemeester Aboutaleb met Amanda ging winkelen in Botersloot en ook die spullen gingen mee naar de Voedselbank.”
Een hele geslaagde actie waar veel mensen lekker druk mee in de weer waren; voor een ander die met de feestdagen waarschijnlijk heel blij gemaakt gaat worden met een extra ‘kerstpakket’. “We kregen er goede reacties op en konden meteen informatie over tal van zaken binnen de brandweer verstrekken. En een aardigheidje meegeven voor de kinderen.”

Check Also

Indoorfestival DAKERAF voor jongeren Lansingerland

Lansingerland - Met ‘Pubers in de Spotlight’ richt de gemeente Lansingerland zich op een positieve manier op jongeren in Lansingerland. Om hier voor jongvolwassenen een nog prettigere plek te maken om te wonen, leven en zich te ontwikkelen, waarbij wordt geluisterd naar en samengewerkt met de jongeren zelf.

Geef een reactie