woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Lezersschrijven » Bijzondere ontmoeting

Bijzondere ontmoeting

Het begint er mee dat ik twee kaartjes van vrienden kreeg voor een zondagochtend concert in De Doelen. Op het perron van de Randstadrail had ik een gesprek met een ander echtpaar over leeftijd. De een zegt: ‘We zijn ook geen 20 meer”. Zegt een ander: “Nou, ik zou best nog 20 willen zijn”. “Nou ik niet, gezien de manier waarop de wereld zich nu ontwikkelt wil ik niet weten hoe het er over 50 jaar uit ziet.”
Na het concert terug bij het Centraal Station, daar aangekomen worden we aangehouden door een wat oudere man, met een fiets, die slecht uit zijn woorden kan komen ten gevolge van een herseninfarct. Hij wil naar zijn zoon, komt niet verder uit zijn woorden als een dorpje buiten Rotterdam, maar na het nodige opnoemen van plaatsen blijkt het Spijkenisse te zijn. Uitgelegd en laten zien dat hij met zijn fiets in metrolijn D rechtstreeks naar Spijkenisse kan.
Door naar ons perron voor de thuisreis, beneden aangekomen is er een plaats vrij op een bankje naast een jonge vrouw met naast haar een kerstpakket. Mijn vrouw gaat zitten en het meisje wil het pakket op schoot nemen om plaats te maken voor mij, waarop ik een beetje uit baldadigheid zeg: “laat maar hoor, ik heb net drie jaar gezeten”.
Een paar minuten voor het arriveren van de metro schuift ze het pakket bij mijn vrouw op schoot, “voor u” zegt ze, “een pakket met allemaal lekkere dingen”.
Mijn vrouw zegt: “Nee joh, dat kan toch niet. Het is van jou!” De jonge vrouw zegt: “Gekregen in de kerk, gekregen om weg te geven, er zitten echt geen religieuze dingen in hoor, echt alleen maar lekkere dingen”.
Mijn vrouw pakt het enige tientje dat ze op zak heeft en geeft dat aan de jonge vrouw, “Nee hoor hoeft niet”, zegt ze. Ik zeg, pak maar aan, het is je gegeven om aan een ander te geven die het harder nodig heeft dan wij, dat accepteert ze.
Om terug te keren naar het begin van het verhaal, is de wereld dan minder slecht dan ik veronderstel ?
Het houdt me nu al twee dagen bezig, wie was deze jonge vrouw? Op station Rodenrijs stapt ze uit en zwaait nog even.
Een opmerkelijke ontmoeting zo vlak voor kerst, je zou kunnen denken: leuk verzonnen, maar nee, waar gebeurd.

Leen Verheul

Check Also

(Ver)gunning standplaats bloemenkiosk

Voor alles en iedereen onbegrijpelijk, dat Martin en Paul nog steeds niet terug mogen naar …

Geef een reactie