dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » fbpost » IJsclub Bleiswijk neemt afscheid van bestuurder Guus Adegeest

IJsclub Bleiswijk neemt afscheid van bestuurder Guus Adegeest

IJsclub Bleiswijk neemt afscheid van bestuurder Guus Adegeest

Bleiswijk – Tijdens de ook dit keer weer zeer druk bezochte Algemene Leden Vergadering van IJsclub Bleiswijk werd met een lach en een traan afscheid genomen van penningmeester Guus Adegeest.

Trees Borkus-Henskens

In 1987 volgde Guus de vertrekkende Gert Jan Uitenbroek op in het bestuur en zes jaar later werd hij benoemd tot penningmeester als opvolger van Leen Verhoeff. Een taak die hij 25 jaar zeer accuraat uitvoerde met af en toe advies van zijn echtgenote Conny, zo wist voorzitter Henk van Vliet. Vanaf maandagavond 10 december werd Guus – met instemming van een clubhuis barstensvol leden – benoemd tot erelid van de ijsclub. Een voorstel dat met applaus werd ontvangen.

Humor

De ALV van IJsclub Bleiswijk is er steevast een waar andere verenigingen jaloers op kunnen zijn. Al ver voor het startsein om acht uur klinkt heeft een grote schare leden zich reeds in en rond het clubhuis aan de Lange Vaart verzameld om maar niets te hoeven missen van de avond. Als iedereen een plekje heeft gevonden en er eigenlijk niemand meer bij kan opent de voorzitter de vergadering en volgen de vaste agendapunten. Met als hoogtepunt het jaarverslag van de secretaris Henk Breugem; in het dagelijks leven tuinder, maar volgens velen een beroep als cabaretier misgelopen. Hij legt de vinger op elke ‘zere’ plek en opvallende gebeurtenis van het achterliggende jaar, maar op zo’n manier dat bij sommige aanwezigen de tranen over de wangen lopen en de opmerkingen door de zaal vliegen. Humor ten top en leuk voor alle aanwezigen; of ze nu ‘genoemd’ worden of niet.

Wisseling

Na de pauze zit de stemming er flink in als bekend wordt dat Guus afscheid neemt, maar dat hij voor een goede opvolger in het bestuur heeft gezorgd in de persoon van zoon Marcel. Tim van Aalst zal Guus opvolgen als penningmeester. Vervolgens richt alle aandacht zich op Guus die daar best een beetje nerveus van wordt. Hij mag echter niet weg voor er enkele anekdotes worden gedeeld met de zaal. Daaruit blijkt dat hij niet zo van schaatsen houdt, maar ijs wel leuk vindt. Dat zijn droge humor wordt gewaardeerd, evenals zijn accuraat optreden als penningmeester, maar dat hij niets met een mobiele telefoon heeft!
Na een afscheidsgeschenk, een dankwoord en een fraai boeket voor zijn vrouw wordt ook ijsmeester Cor Karreman in het zonnetje gezet; hij is 25 jaar lid van het bestuur en 23 jaar ijsmeester. “Een belangrijke taak, want zodra het gaat vrezen zijn alle ogen op hem gericht en wordt met spanning gewacht op het verlossende woord,” aldus de voorzitter.

Ludiek

Na alle lovende woorden wacht het bestuur nog een ludieke verrassing. Piet en Nel Berkel komen naar voren en voorzien alle hoofden van de bestuursleden van een vrolijke, door Nel gebreide ijsmuts. Het mag gaan vriezen! Voor vertrek ontvangen alle aanwezigen nog een jubileumboek van Schaatsvereniging Lansingerland, de trainingsgroep die tien jaar geleden als zelfstandige vereniging van start ging vanuit de IJsclub.

Check Also

Indoorfestival DAKERAF voor jongeren Lansingerland

Lansingerland - Met ‘Pubers in de Spotlight’ richt de gemeente Lansingerland zich op een positieve manier op jongeren in Lansingerland. Om hier voor jongvolwassenen een nog prettigere plek te maken om te wonen, leven en zich te ontwikkelen, waarbij wordt geluisterd naar en samengewerkt met de jongeren zelf.

Geef een reactie