dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Lezersschrijven » Briefjesmuur

Briefjesmuur

Tijdens een reis door Zweden zag ik in Stockholm in een kerk een wand waar mensen briefjes in de open stootvoegen konden stoppen. Aan de grote hoeveelheid te zien werd daar massaal gebruik van gemaakt. Door middel van het invullen van zo’n briefje kun je iemand anoniem bedanken, wensen uiten of verdriet van je afschrijven. Daar hoef je helemaal niet gelovig voor te zijn. Verdriet en geluk is van alle leeftijden en religie. Zo’n muur kan ook meehelpen bij het verwerken van pijn, etc. Het kan een maatschappelijke functie krijgen. Ook voor misère waar je niets aan kunt veranderen of verbeteren.
Is er ergens in “ons” Lansingerland een ruimte waar de mogelijkheid aanwezig is om een dergelijke muur te plaatsen?
Het moet in elk geval ergens binnen zijn anders verregenen de briefjes.
Ik denk dat men daar veel mensen een groot ‘plezier’ mee zou doen.

Antoon E.Derix
Bleiswijk

Check Also

Bizar

Zoals iedere week schafte ik een prachtig boeket aan bij bloemenkiosk Steentjes. Tegenwoordig is de …

Geef een reactie