woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » fbpost » Eerste paal de grond in voor nieuwbouw Scouting Berkel

Eerste paal de grond in voor nieuwbouw Scouting Berkel

Eerste paal de grond in voor nieuwbouw Scouting Berkel

Berkel en Rodenrijs – De jeugdleden van Scouting Berkel verzamelden zich zaterdagochtend 8 december bij hun clubhuis om van start te gaan met een speurtocht die hen uiteindelijk naar de nieuwe locatie in De Groenzoom zou brengen. Daar wachtte een stormachtig en nat welkom, maar ook een grote tent waar een bescheiden feestje werd gevierd.

Trees Borkus-Henskens

Aan de rand van De Groenzoom – met zicht op de Kleihoogt en de Meerweg – zal Scouting Berkel een nieuw onderkomen realiseren om plaats te maken voor nieuwbouw op hun huidige locatie aan de Burgemeester Hendrixstraat. Er wordt al volop actie gevoerd en de nieuwbouwplannen liggen klaar. Daarom werd het tijd de eerste officiële paal de grond in te laten gaan.

Taart, palen en handtekeningen

De kinderen die de speurtocht hadden gelopen kregen eerst een glaasje limonade, waarna wethouder Albert Abee wist: “Het was nog even spannend toen ik hier vanochtend arriveerde, want er was helemaal niemand. Zou het wel goed gaan? Maar gelukkig kwamen er al snel groepen kinderen en begeleiders aanlopen. Wat krijgen jullie hier een mooie locatie zo midden in de natuur. Leuk dat we hier vandaag bij de start van de nieuwbouw zijn. De gemeente is blij, maar heeft ook veel waardering voor de leiding van scouting, want het kost veel energie om alles voor elkaar te krijgen.”
Samen met enkele kleine scouts sneed de wethouder vervolgens een grote taart aan met daarop een foto van de nieuwbouw. Hij werd door alle leden met smaak verorberd. Daarna wachtte een officieel moment; het ondertekenen van de huur- en beheerovereenkomst tussen Scouting Olave St.Claire en de gemeente. Voor scouting tekende voorzitter Paul Zantman en voor de gemeente de wethouder.

Gekleurde handen

Alle kinderen gingen na het eten van de taart naar buiten waar hun handen werden ingesmeerd met verschillende kleuren verf. Vervolgens mochten ze een handafdruk op enkele palen plaatsen. Toen ze allemaal ‘gestempeld’ hadden werd een van de verkenners – Bart Slierendrecht – uitgenodigd de hamer te hanteren om de eerste paal met een paar flinke tikken de grond in te slaan. De rest van het werk liet hij liever aan een echte heier over die zo snel mogelijk met de klus gaat beginnen.
Op 2 februari wacht de volgende actie; een sponsorfeest om gelden te verzamelen voor de nieuwbouw.

Check Also

Dagorkest Vlietstreek vermaakt ouderen

Bleiswijk - Gezien de leeftijd van de meeste aanwezigen in De Leeuwerik gingen zaterdag 12 oktober de beentjes niet van de vloer tijdens het concert van Dagorkest Vlietstreek, maar veel bezoekers bewogen wel op hun stoel mee op de muziek.

Geef een reactie