dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Advertorial » Primera Van der Poel en Karwei hebben elkaar gevonden in vuurwerk

Primera Van der Poel en Karwei hebben elkaar gevonden in vuurwerk

Primera Van der Poel en Karwei hebben elkaar gevonden in vuurwerk

Berkel en Rodenrijs – Na 49 jaar het vuurwerk verkooppunt van Berkel en Rodenrijs geweest te zijn heeft Primera van der Poel besloten dat het genoeg is. Vlak na de jaarwisseling nam Menno Ammerlaan van de Berkelse Primera al contact op met Donald de Vogel van Karwei om als collega’s – ze verkochten hetzelfde merk vuurwerk – over mogelijkheden te spreken.

Van der Poel verkocht jaarlijks vuurwerk vanuit de zaak aan de Wilhelminastraat. Tot zes jaar geleden werd besloten de vuurwerkverkoop te verplaatsen naar een pand aan de Huygensstraat op Bedrijventerrein Oudeland. “We vinden nu het moment gekomen te stoppen en zijn blij dat we in goed overleg met Donald alles hebben kunnen afhandelen. Hij blijft dezelfde collectie verkopen van topkwaliteit en dat is ook voor ons erg belangrijk. Want vooraf hebben we wel goed bekeken waar we onze klanten met een gerust hart naartoe konden sturen.” Primera stopt dus definitief met de verkoop van vuurwerk.

Karwei

Karwei verkoopt sinds vorig jaar vuurwerk. Donald: “Ook wij gaan alleen voor topvuurwerk. Alle producten die worden geleverd kan de klant vooraf bekijken op een filmpje, zowel op de website (www.karwei-berkel.nl) als in de vuurwerkshop aan de Berkelse Poort. We hadden meteen het eerste jaar al contact met Menno en dat klikte. We willen beiden goede spullen leveren, want de klanten die bij ons kopen kunnen ook de rest van het jaar bij ons binnen lopen. Ze verwachten het hele jaar door bij een vertrouwd Berkels bedrijf te kopen, dus ook als het om vuurwerk gaat.”
Vorig jaar genoten Donald en zijn medewerkers van de vuurwerkverkoop.
“Het is voor veel mensen net een snoepwinkel; ze komen met het hele gezin uitzoeken en veel ‘kenners’ komen bewust voor het merk dat wij verkopen. Heel veel mensen zien het als een traditie eens per jaar vuurwerk af te kunnen steken, maar het moet wel veilig gebeuren. Daarom worden er steeds meer eisen aan gesteld. Zoals dit jaar: bij elke pijl moet een standaard worden gekocht (die je kunt bewaren tot volgend jaar voor hergebruik) en ook de brillen worden sterk aangeraden. Alles wat wij gaan verkopen is gekeurd en getest; we voldoen aan alle eisen. Iets wat niet is goedgekeurd wordt niet door onze importeur geleverd.”
Menno en Donald broeden nog op een leuke actie; houd de berichten daarover dus in de gaten.

Check Also

Nominatie Koppert scout-app

Berkel en Rodenrijs - Koppert Biological Systems kondigt met trots aan dat de nieuwe scout-app genomineerd is voor de GreenTech Innovation Awards 2019.

Geef een reactie