donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » Sport » Don Vermeer en Lukasz Ceplin-Duzowski genieten in Zuid-Korea

Don Vermeer en Lukasz Ceplin-Duzowski genieten in Zuid-Korea

“De waardering was een aangename ontdekking”

Don Vermeer en Lukasz Ceplin-Duzowski genieten in Zuid-Korea

Berkel en Rodenrijs – Don Vermeer en Lukasz Ceplin-Duzowski van voetbalopleiding S.T.I.P. hebben een trip van zes dagen naar Ulsan in Zuid-Korea achter de rug. Ze gaven er een driedaagse voetbalclinic aan vijftig kinderen. De reis is werd mogelijk gemaakt door Albert van Offeren die deze trip geregeld had via een Koreaanse vriend. Door droevige omstandigheden kon Van Offeren helaas niet mee op deze bijzondere trip. Gezien de reacties in Azië krijgt de reis zeker een vervolg.

Rien Kuyvenhoven

Berkelaar Don Vermeer richtte tien jaar geleden een voetbalschool op en zag zijn tweede lustrum bekroond met de reis naar Zuid-Korea. S.T.I.P. Voetbalopleiding is een voetbalschool die kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel heeft staan. De trainingen staan in het teken van het individu waarbij Snelheid, Techniek, Inzicht en Persoonlijkheid de onderdelen zijn waaraan gewerkt wordt. Spelers vanaf acht jaar zijn van harte welkom om kennis te maken met de S.T.I.P. methode. Trainen bij S.T.I.P. is een combinatie van plezier en leren.
Don Vermeer: “Het is een voetbalschool voor de techniek, loopscholing en keeperstraining en we geven twee cursussen per jaar, in het voor- en najaar. We werken met zeven trainers en in juni geven we nog een korte cursus van vier dagen. Die andere zijn tien zondagen.”

Spelen

De van oorsprong Hagenaar (49) die zelf speelde bij VIOS en FC Den Haag zegt in Zuid-Korea zeer enthousiaste kinderen te hebben ontmoet. Via een tolk lukte het hem goed met de jeugdige voetballers te communiceren. “De spelers waren rond de tien, elf jaar. Ik heb kunnen constateren dat de vijf trainingen die we daar in drie dagen hebben gegeven een openbaring voor hen was. De kinderen zijn heel gedisciplineerd en leergierig. Wat ons ook opviel is, dat ze minder stijf zijn dan Nederlandse kinderen. Je ziet dat ze op die leeftijd heel veel spelen en ook veel in de buitenlucht bezig zijn met allerlei spelletjes. Hun motoriek is zodoende ook beter ontwikkeld dan de meeste kinderen hier. Je maakt kennis met een geheel andere cultuur. De omgang met elkaar, het eten en vooral de waardering die je krijgt was voor ons een aangename ontdekking. De trainingen die we gaven, vielen goed in de smaak bij deze kinderen. Vooral ook omdat wij net als op onze voetbalschool vooral op techniek trainen. Je kon merken dat ze dat niet gewend waren, maar het erg leuk vonden.”
Don Vermeer kwam wat het bezoek aan Zuid-Korea betreft niet in aanraking met een echte voetbalclub. Die bestaan daar gewoon niet.

Vriendjespolitiek

Vermeer: “Voetballers trainen er onder één trainer en wel vijf keer per week. Op zaterdag spelen ze een wedstrijd tegen een ploeg van een andere trainer. De trainer moet betaald worden door de ouders. Als je geen rijke ouders hebt, kan je het voetballen eigenlijk wel vergeten. Je moet namelijk voor die voetbalschool betalen. Het is een wereld van geld, status en vooral ook vriendjespolitiek”, aldus de trainer die ook bij het Berkelse TOGB techniektraining geeft en jeugdtrainer is bij het Haagse HBS bij de jeugd JO19 1.
Hij moet toegeven dat het een lange reis was. Er moest elf uur gevlogen worden. “Maar dat was nog niet alles. Vanaf Seoel was het naar de plaats Ulsan vijfhonderd kilometer met de auto. Het was echter allemaal de moeite waard. Volgend jaar willen we het groter opzetten met nog meer jeugd. Daar zie ik zeker niet tegenop. Want tijdens de zomerkampen hier ben ik gewend met grote groepen te werken. We kijken er naar uit. Zo’n ervaring vergeet je nooit meer.”

Geïnteresseerd in een van de activiteiten van S.T.I.P. of wilt u gebruik maken van de ervaring en expertise van S.T.I.P. voor een van uw activiteiten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies op maat. Website: www.stipvoetbalopleiding.nl en of mail naar: info@stipvoetbalopleiding. Bellen kan ook met Don Vermeer, tel. 06-40394838.

Check Also

Meester graad en Dan graden uitreiking Dojang Chung Shin

Bergschenhoek - Tijdens de jaarlijkse Wapen en Hyung dag, dit keer in sporthal Het Berghonk op 13 juli, kreeg Sjoerd Robijn de Meester graad 4e Dan uitgereikt.

Geef een reactie