zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Nieuws » Glorieuze intocht Sinterklaas in Bleiswijk
de Sint moest vele handen schudden. Foto: John Hofman.

Glorieuze intocht Sinterklaas in Bleiswijk

Glorieuze intocht Sinterklaas in Bleiswijk

Bleiswijk – Het inschepen zaterdag 24 november van Sinterklaas en zo’n dertig Pieten alleen al was geweldig om te zien. Het werd daarna een fantastische intocht bij restaurant Meerenbos waar de boot aanmeerde. Mede dankzij Scouting Bleiswijk werd het een feest om nooit te vergeten.

John Hofman

Honderden kinderen en hun ouders stonden al ruim tevoren achter de hekken aan de oever van de Rotte. Het was koud, dat wel, maar de adrenaline bij iedereen zorgde ervoor dat dit even bijzaak was. Na een boottocht met voorop enkele sloepen met zwarte Pieten zagen de kinderen tot hun verbazing dat de boot niet aanmeerde, maar voorbij dreigde te varen. Zou Sint ze vergeten? Vergiste de kapitein zich? Gelukkig keerde de boot en kon Sinterklaas met zijn gevolg aan wal stappen, waar burgemeester Pieter van de Stadt hem geduldig, kleumend van de kou, opwachtte.
De burgemeester moest echter nog meer geduld opbrengen, want de Sint nam alle tijd om langs de lange rij kinderen te lopen, ze de hand te schudden of met ze op de foto te gaan. Ondertussen deelden de Pieten met gulle hand pepernoten en ander strooigoed uit. Leuker kennis maken met Sint en zijn Pieten kon in feite niet! Het was de beloning voor het wachten in de kou.
De Pieten gaven nog een demonstratie dansen weg en dat zorgde voor een geweldige sfeer bij de honderden aanwezigen. De burgemeester hield de sfeer er in en hield een kort welkomstwoord. Ook hij was verguld met de komst van Sinterklaas in Bleiswijk en genoot van al die enthousiaste kinderen.
RTV Lansingerland verhoogde de sfeer door de kinderen aan te moedigen om de Sint toe te zingen. Een beter welkom had de hoge gast uit Spanje zich niet kunnen wensen!
“Heel lief dat jullie hier allemaal naar toe zijn gekomen, maar we gaan straks naar het winkelcentrum van Bleiswijk waar nog meer kinderen op mij staan te wachten en natuurlijk zijn jullie daar ook welkom”, zei hij welgemeend. Daarna ging de hele stoet richting Dorpsstraat waar ze werden opgewacht door een grote menigte kinderen en ouders.
De burgemeester stond al weer klaar om hem ook daar welkom te heten. Er werd op het Kranenburgplein volop gezongen en gedanst en alle Pieten mengden zich tussen het publiek en deelden weer van alles uit.
Bleiswijk kan op 5 december met een gerust hart het sinterklaasfeest vieren: hij is weer in ons (Lansinger)land en zal de kinderen zeker niet vergeten!

Sint-film

RTV Lansingerland heeft afgelopen weekend zijn nieuwe Sinterklaasfilm ‘Sinterklaas en de verdwenen chocoladeletters’ gepresenteerd. Aan de film werkt ook De Heraut mee. Verslaggever Sjoerd Keizer speelt een mooie rol in de film en ook wordt een kijkje genomen bij Bakker Ammerlaan. De film is te zien op de lokale TV zender van Lansingerland, en op de website en App van De Heraut, www.herautonline.nl.

https://youtu.be/i-YQqhmTqto

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie