zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Nieuws » BVCB sluipt naar een riante positie in de eerste klasse

BVCB sluipt naar een riante positie in de eerste klasse

Trainer Jan Everse: “Op dit veld houden ze legeroefeningen”

BVCB sluipt naar een riante positie in de eerste klasse

Bergschenhoek – Het contrast moet groot zijn geweest. Moest de Bergschenhoekse formatie verleden week tegen het laagstaande De Meeuwen twee punten inleveren, zaterdag tegen de nu hekkensluiter RVVH bleef BVCB aan de gunstige kant van de score, 2-1. Echter de echte winst lag niet bij het voetballen zelf, want daarvoor was de wedstrijd te pover en het veld te slecht.

Rien Kuyvenhoven

Mede door deze overwinning is BVCB op een gedeelde tweede plaats gekomen in de eerste klasse B. Met slechts één punt achter de twee koplopers Rijsoord en SHO. Deze positie lijkt in strijd te zijn met wat er deze middag geboden werd. Dat was ook duidelijk te merken aan de reacties na afloop van de tweekamp toen door diverse spelers werd gezegd, dat het spel eigenlijk niet veel beter was dan de week ervoor maar dat het nu wel drie punten had opgeleverd. Het leverde uiteindelijk toch nog een hosanna stemming op. Vreugde voor spelers en begeleiders, maar in de kou waren de toeschouwers de verliezers.
BVCB en RVVH kregen wel mogelijkheden, maar de Bergschenhoekse voetballers sprongen efficiënter met de mogelijkheden om. Dat de wedstrijd een heel mager cijfer kreeg, kwam volgens trainer Jan Everse mede door het veld waarop volgens hem goed voetbal niet mogelijk was.
Everse: “Het lijkt wel of er de afgelopen week een legeroefening op het veld is geweest. De sporen, waarvan weet ik niet, stonden er nog in. Wat mij betreft voetballen we de rest van de competitie op kunstgras. Trouwens, dat lijkt me met deze aanvangstijd ook noodzakelijk. De laatste tien minuten was het eigenlijk al te donker”, spuwde Everse zijn gal over het verloop van de wedstrijd op de door hem verfoeide grasmat. “We trainen de hele week op kunstgras waarop je volop positiespel kan oefenen. Maar van de uitvoering op zaterdag komt niets terecht dus moeten we blij zijn dat deze wedstrijd in ons voordeel is uitgevallen.”

Pluspunt

RVVH is een ploeg in verval die tweemaal degradeerde vanuit de toenmalige Topklasse naar de eerste klasse. Dragende spelers verruilden hun ‘broodheer’ voor een club waar meer pegels waren te verdienen en de club uit Ridderkerk kon hier niet in mee, aldus een aanwezig bestuurslid van de club.
Dit gaat de club aan het hart, want wedstrijden tegen gerenommeerde clubs horen gezien het spelbeeld van deze middag voorlopig tot het verleden. En BVCB? De club speelt dan wel wisselvallig, en ook zaterdag droop het vernuft er niet vanaf, maar als je uit een miniem aantal mogelijkheden toch tweemaal het net weet te vinden is dit in een klasse waar iedereen van elkaar kan winnen of verliezen toch een pluspunt. De thuisclub kreeg twee mogelijkheden in de eerste rondgang. Evan Blom zag na een klein kwartier kans uit een goede actie van Jeremy Stork doelman Danny Spelde het nakijken te geven en toen Dick van Leenen namens de gasten in de fout ging was het Yousif de Kock die de trekker overhaalde, 2-0. Het enige wapenfeit van RVVH kwam op naam van Ebi El Koubal die hard op de paal schoot.
De 2-0 bleef bijna de hele tweede helft op het scorebord staan al werd het voetballen er niet beter op van de kant van BVCB. Evan Blom en Cross bezondigden zich aan (mislukte) hoogstandjes zonder zich verdienstelijk te blijven maken voor de ploeg. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat vanaf de kant voor dit tweetal vers bloed binnen de lijnen werd gebracht. Scheidsrechter Duindam uit Nieuw Vennep bracht eveneens meer leven in de brouwerij door ineens het duel op te sieren met gele kaarten waarvan die voor Yousif de Kock voor een schwalbe wel erg overdreven was.
Drie minuten voor het verstrijken van de negentig minuten zou invaller Noury Mulder de bal alsnog laag langs BVCB – doelman Mark Gaerthe weten te plaatsen waardoor RVVH de hatelijke nul kon wegspelen.

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie