zondag 21 april 2019 | week 16
Home » fbpost » Leerlingen Wolfert Lansing weten wel raad met hun prijs

Leerlingen Wolfert Lansing weten wel raad met hun prijs

Hatsikidee, hier met je PMD

Leerlingen Wolfert Lansing weten wel raad met hun prijs

Bergschenhoek – Wethouder Simon Fortuyn gaat niets uit de weg: donderdag 22 november duwde hij, samen met leerlingen van Wolfert Lansing, het uit gerecycled materiaal vervaardigde bankje van het gemeentehuis naar de school waar het een mooie plek kreeg. Met de door hen bedachte slogan ‘Hatsikidee, hier met je PMD’ won de school het bankje. Het werd direct in gebruik genomen.

Het bankje is vervaardigd en beschikbaar gesteld door Suez, het bedrijf dat Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD) in onder andere onze gemeente ophaalt en ze daarna recyclet tot hoogwaardige producten zoals bijvoorbeeld gieters voor in de tuin en shampooflesjes.
Voordat het hele gezelschap, onder wie ook een vertegenwoordiger van Suez, de heer Mark Dutour Geerling, naar de school ging, sprak de wethouder de leerlingen op humoristisch wijze toe en prees hen voor het bedenken van de mooie slogan.
“De gemeente kreeg het bankje van Suez, maar we vonden dat jullie dit verdienden. Het krijgt straks een mooi plekje op het schoolplein, wellicht als ‘hangbankje’ en gemaakt van al het plastic en dergelijke dat in Lansingerland wordt opgehaald. Zo zie je dat afval heel nuttig wordt hergebruikt.”
De wethouder zei ervan overtuigd te zijn dat de winnende slogan ‘Hatsikidee, hier met je PMD’ zeker in Lansingerland zal gaan leven. “Belangrijk is dat plastic en ander afval wordt hergebruikt.” Daarna ‘rolde’ men het bankje door de kou naar de school, waar het meteen in gebruik werd genomen. De beloning was er ook: lekkere hapjes en frisdrank. Het was deze middag pure ontspanning in plaats van het volgen van lessen!

Check Also

Gratis advies van energiecoach geeft inzicht

Berkel en Rodenrijs - Een van de meest besproken onderwerpen van de laatste tijd is wel het klimaat. Dit onderwerp staat hoog op de agenda van menig politieke partij en de kranten staan bol van de gevolgen van klimaatverandering. Veel mensen zijn bereid om kritisch te kijken naar hun energieverbruik. Alleen, wat zijn de oplossingen als deze aan de hoge kant zijn?

Geef een reactie