zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Nieuws » Leerlingen Melanchthon Business School planten honderden bollen

Leerlingen Melanchthon Business School planten honderden bollen

Leerlingen Melanchthon Business School planten honderden bollen

Bleiswijk – Leerlingen van Melanchthon Business School gingen vrijdagochtend 23 november al vroeg op pad om honderden bloembollen te planten in het Recreatieschap Rottemeren. Het was een gezamenlijk project van het recreatieschap en Natuur- en Vogelwacht Rotta. Het was koud vrijdagochtend, maar door hard te werken kregen de leerlingen het vanzelf warm.

John Hofman

Het Recreatieschap Rottemeren doet er alles aan om het gebied zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor alle recreanten die er regelmatig wandelen of fietsen. Door de huidige kaalslag vanwege sterfte onder de essen wil men het prachtige natuurgebied weer een opsmuk geven en dan is het poten van bloembollen een mooie eerste stap. Er gingen verschillende soorten bloembollen de grond in, zoals sneeuwklokjes en hyacinten.
Nieuwe bomen, zoals eiken en iepen, komen er ook aan! Donderdag 6 december zal wethouder Simon Fortuyn de eerste boom planten, om te beginnen tegenover Melanchthon Business School aan de Merenweg. Wie daar ook wil helpen, is van harte uitgenodigd.

Bloembollen

Op twee plekken in het natuurgebied ging een groot aantal leerlingen aan de slag met het poten van de bloembollen. Allereerst op de hoek Rottebandreef/Bergsebosdreef en daarna achter restaurant Meerenbos. Hoewel de docent van de groep ze stimuleerde de handen flink uit de mouwen te steken, bleef op de eerste plek een groep dames staan kijken in plaats van mee te doen: vonden ze het te koud of waren ze misschien bang om vuile handen te krijgen? Soms moet je even over de drempel worden geholpen: eenmaal bij Meerenbos aangekomen, gingen alle leerlingen aan het werk.
Bij de Bergsebosdreef had aannemersbedrijf Punt bv de grond een dag tevoren alvast gefreesd, dus daar gingen de bollen vlot de grond in. Anders was dat op de tweede locatie. Daar moest de spade aan te pas komen om de grond wat rul te maken, maar ook daar draaiden de leerlingen hun hand niet voor om. Ze zitten niet voor niets op een Busines school!
Daarom waardering voor al die leerlingen die aan dit soort projecten meedoen. “We worden regelmatig gevraagd om aan een bepaald project deel te nemen. We maken dan een afweging wat voor ons nuttig is en binnen de opleidingen valt en maken dan een keuze”, aldus de docent
die de leerlingen begeleidde.
We zien de leerlingen bijvoorbeeld ook regelmatig in De Leeuwerik om ouderen bij te staan en te helpen bij diverse activiteiten. Er werden verschillende soorten bollen gepoot zoals sneeuwklokjes en hyacinten. Het zal in het komend voorjaar dus weer zeer kleurrijk worden op een aantal plekken en wij, als inwoners van Lansingerland, mogen daar van gaan genieten.

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie