zondag 21 april 2019 | week 16
Home » fbpost » Koningin Máxima en presidente van Singapore brengen bezoek aan Bleiswijk

Koningin Máxima en presidente van Singapore brengen bezoek aan Bleiswijk

Koningin Máxima en presidente van Singapore brengen bezoek aan Bleiswijk

Bleiswijk – Eerder was al bekend dat koningin Máxima graag eens een bezoek aan Wageningen University & Research in Bleiswijk wilde brengen en die gelegenheid deed zich donderdag 22 november voor. Samen met de presidente van Singapore mevrouw Halimah Yacob en haar echtgenoot, die een bezoek brachten aan Nederland, werd de koningin gastvrij ontvangen door Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Wageningen University & Research, en de medewerkers aan de Violierenweg.

Trees Borkus-Henskens

In haar welkomstwoord onderstreepte de voorzitter de samenwerking tussen Nederland en Singapore die ook tot uiting komt in de universiteiten van beide landen. Zowel Nederland als Singapore kennen een grote bevolkingsdichtheid, waardoor efficiënt moet worden omgesprongen met de ruimte en met de natuurlijke bronnen. Tijdens het bezoek werden drie intentieverklaringen ondertekend om samen projecten op te zetten en uit te voeren binnen het onderwijs.

Rondleiding

Na de ondertekening werden de koningin en de presidente rondgeleid door de kassen van de WUR. Er werd een bezoek gebracht aan een kas met daarin experimenten met bramen en frambozen onder ledverlichting, een kas met tomaten en een met tulpen; speciaal voor deze gelegenheid rood/witte tulpen in de kleur van de vlag van Singapore.
De onderzoekers en gastheren van de WUR waren verrast door de oprechte interesse van hun gasten. Ze bleken goed geïnformeerd en stelden gerichte vragen. De rondtoer leidde tevens langs een kleine stand met gedroogde vanillepeulen en ook daarvoor bleek de belangstelling groot.

Studenten

De rondleiding werd afgesloten met een gesprek. Drie studenten uit Singapore die momenteel in Nederland studeren aan de Wageningen Universiteit gingen met de gasten in discussie. Die ochtend kwamen de problemen van de bevolkingsgroei en een dreigend tekort aan ruimte ter sprake, evenals de oplossingen die momenteel worden bedacht en uitgevoerd in urban farming, waarbij stukken grond in de stad verticaal worden benut voor de teelt van gewassen. Efficiënt geproduceerd en in de directe omgeving van de bevolking.
Rond de klok van elven kwam er een einde aan een ‘buitengewoon leuk bezoek’, aldus Jacques Bakker, al jaren als business manager van de afdeling Glastuinbouw werkzaam bij het researchcentrum in Bleiswijk.

Check Also

Gratis advies van energiecoach geeft inzicht

Berkel en Rodenrijs - Een van de meest besproken onderwerpen van de laatste tijd is wel het klimaat. Dit onderwerp staat hoog op de agenda van menig politieke partij en de kranten staan bol van de gevolgen van klimaatverandering. Veel mensen zijn bereid om kritisch te kijken naar hun energieverbruik. Alleen, wat zijn de oplossingen als deze aan de hoge kant zijn?

Geef een reactie