dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Algemeen » Birgit van der Heide wint de Viva Visionista’s 2018

Birgit van der Heide wint de Viva Visionista’s 2018

Birgit van der Heide wint de Viva Visionista’s 2018

Berkel en Rodenrijs – Tijdens de uitreiking van de VIVA400 Awards op donderdag 15 november is Birgit van der Heide (24) in de prijzen gevallen. Met haar bedrijf ‘Babs oppasservice’ won zij de VIVA400 Visionista’s, geïntroduceerd in 2017 als het ‘zusje’ van de VIVA400 Awards en bedoeld als een springplank voor aanstormend talent.

Marianne Karsemeijer

In juli zijn er uit de vijftien laatste kandidaten drie finalisten gekozen, waarvan Birgit er één was. Alle drie hebben zij de afgelopen drie maanden een coachingstraject doorlopen. Vanuit Sanoma, de persgroep waaronder VIVA valt, kregen ze een coach toegewezen. Voor Birgit was dit Roger, een performance and creative coach. De afgelopen drie maanden heeft ze iedere week coaching van Roger ontvangen in het hoofdkantoor van Sanoma in Hoofddorp. Hij heeft haar geholpen om een idee dat ze had uit te gaan werken. Dit idee was een oppasservice voor bedrijven. De kinderen van werknemers kunnen soms onverwacht thuis moeten blijven, door bijvoorbeeld een staking op school of omdat het kind ziek is. De nieuwe service zorgt ervoor dat ouders die dat willen gewoon naar hun werk kunnen. Binnen twee uur zal er een oppas beschikbaar zijn. Samen met Roger heeft ze de afgelopen maanden het idee verder uitgewerkt en binnenkort zal deze spoedeisende oppasservice gelanceerd worden.

Twee winnaars

Na de drie maanden coaching werd op donderdag 15 november de winnaar bekend gemaakt. De awardshow werd gehouden in het Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky en werd gehost door vlogger Sanny Verhoeven en VIVA-hoofdredacteur Debby Gerritsen. Tot Birgit´s verbazing werden er twee van de drie finalisten als winnaar uitgeroepen. Naast haar viel ook Gabrielle Claushuis in de prijzen. Zij heeft een app ontwikkeld waarmee je, als je je op straat onveilig voelt, met één druk op een knop direct vijf vriendinnen kunt bellen om te laten weten waar je bent en wat er aan de hand is. De eerste vriendin die opneemt komt aan de lijn en de rest krijgt een berichtje.
“Het was echt een super ervaring”, zegt Birgit. “De locatie was echt prachtig en alles zag er zo mooi uit en dan het moment dat je hoort dat je gewonnen hebt, echt super, je beleeft het in een roes.” De twee winnaars krijgen allebei de prijs van € 10.000,-. Direct na de prijsuitreiking werd Birgit samen met Gabrielle geïnterviewd door de VIVA. Er zal zeker aandacht aan besteed worden in het blad.

Spoedeisende oppasservice

Naast de hoofdprijs ontvangt Birgit nog een prijs, van de sponsor Renault. Zij hebben een You-Tube kanaal, Renault life, waar zij 4- à 5-minuten filmpjes promoten voor bedrijven. Er zijn zo’n 100.000 à 200.000 viewers per keer. Birgit mag zo’n filmpje gaan maken. Dit gaat ergens in december gebeuren. Ze wil in dit filmpje haar nieuwe, zakelijke service gaan promoten.
“Een wedstrijd als dit werkt echt”, zegt Birgit. “Het heeft me zoveel gebracht, de websitebezoeken van Babs schieten omhoog. De Babs oppasservice blijft zoals het is, we willen ons blijven onderscheiden door persoonlijk contact, maar daarnaast komt nu ook de zakelijke service voor bedrijven.”

Check Also

Directeur ELM zet ‘robijn’ achter zijn naam

Kruisweg - In alle vroegte werd Wouter van de Vendel donderdagochtend 9 mei compleet verrast door zijn medewerkers. Die hadden de kalender goed bijgehouden en geconstateerd dat hun directeur die dag precies 40 jaar werkzaam was bij het bedrijf aan de Kruisweg. Dat robijnen jubileum moest gevierd worden!

Geef een reactie