donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » Nieuws » Herinrichting plein ’t Vierkantje sterk vertraagd klaar

Herinrichting plein ’t Vierkantje sterk vertraagd klaar

Herinrichting plein ’t Vierkantje sterk vertraagd klaar

Berkel en Rodenrijs – Matthijs Machielse (VVD) vroeg tijdens de commissievergadering Ruimte van 13 november jl. aan wethouder Simon Fortuyn wat er aan de overlast voor publiek en winkeliers wordt gedaan nu de renovatie van het plein rondom ’t Vierkantje en de Herenstraat ernstig vertraagd is.

Het doel van de herinrichting is een hoogwaardige dorpse omgeving te creëren, met een soort huiskamer karakter waar het winkelend publiek graag komt en blijft verpozen. Volgens Machielse uiten de daar gevestigde ondernemers hun zorgen over derving van inkomsten bij de forse terugloop van het winkelend publiek. Dat wordt beaamd door Georgine Zwinkels (Leefbaar 3B), die ook graag wil dat een en ander gereed is voor de viering van Sinterklaas en de feestdagen aan het eind van het jaar.
Machielse stelt vast dat de bereikbaarheid ronduit slecht is, dat de omgeving rommelig en door hekken niet uitnodigend. Bovendien is de toegankelijkheid voor minder validen slecht en die missen parkeervoorzieningen ter plaatse. Wat doet het college om de begaanbaarheid tijdens de werkzaamheden aantrekkelijk te maken en begaanbaar te maken, wilde Machielse weten.

Bloed, zweet en tranen

Wethouder Fortuyn karakteriseert deze renovatie als een belangrijk en grootschalig project. Dan is overlast onvermijdelijk en word je altijd geconfronteerd met tegenslagen. “Er is echt sprake van bloed, zweet en tranen,” aldus Fortuyn. “Het heeft onze aandacht en het afronden van deelprojecten, zoals trottoirs die toegang geven tot de winkels, hebben de hoogste prioriteit. Het plein is in ieder geval eind november of begin december klaar. We proberen voor de overige werkzaamheden de planning strakker te zetten, maar door gebrek aan vakkundige stratenmakers kan het soms niet sneller. We zijn steeds in intensief overleg met de winkeliers en we realiseren ons dat de laatste zes weken van het jaar het verschil kunnen maken tussen winst of verlies bij het sluiten van de boeken. We doen er alles aan!”

Check Also

Computercursusseizoen van SeniorWeb gaat weer van start

Lansingerland - Begin september starten de nieuwe SeniorWeb computer-, smartphone- en tabletcursussen weer. In de vestigingen van Bibliotheek Oostland in Lansingerland wordt in kleine groepen en in een rustig tempo lesgegeven. Op dinsdag 20 augustus kan iedereen tijdens de informatiedag al kennis maken met het ruime aanbod aan cursussen, workshops en informatie avonden die SeniorWeb Lansingerland in samenwerking met Bibliotheek Oostland vanaf begin september organiseert.

Geef een reactie