dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Algemeen » Een na laatste editie van Bridge in de Kas sfeervol verlopen

Een na laatste editie van Bridge in de Kas sfeervol verlopen

Een na laatste editie van Bridge in de Kas sfeervol verlopen

Bleiswijk – Niets was aan het toeval overgelaten en alles verliep naar wens tijdens de 19de editie van de Bridge in de Kas; de door Rotary Lansingerland georganiseerde bridgedrive in de kas van Bunnik Plants in Bleiswijk. Dit jaar meldden zich 116 paren als deelnemer. Weer elf meer dan vorig jaar.

Trees Borkus-Henskens

Groot was de teleurstelling van veel bridgers toen bekend gemaakt werd dat volgend jaar de 20ste en tevens laatste editie van Bridge in de Kas zal plaatsvinden bij Bunnik. De reden? “Een mooi moment om weer eens iets anders te bedenken,” aldus mede-organisator Hans Bucher.
De voorbereidingen voor de jaarlijkse bridgedag beginnen al in de maand mei. Dan gaat ook een mail uit naar alle bridgers die in de laatste jaren deelnamen en zich weer in kunnen schrijven. Ook leden van scouting Bleiswijk krijgen bericht, want die komen jaarlijks een handje helpen en krijgen daarvoor een vergoeding voor de club. Vervolgens wordt een goed doel gekozen waar de opbrengst van de dag naartoe gaat. Ditmaal werd gekozen voor speeltuin De Kievit.
“Toen wij 19 jaar begonnen met deze dag waren we de eerste. Bovendien op een unieke locatie en gastvrij ontvangen door Hans Bunnik en zijn echtgenote. Zij stelden hun bedrijf open voor de bridgers en verzorgden zelf tussen het ochtend- en middagprogramma altijd een rondleiding door de kas. Maar naarmate de jaren verstreken kwamen er steeds meer organisaties bij die een heel bridgedag gingen organiseren, dus hebben wij besloten ons te gaan buigen over een andere activiteit. De bridgers zelf reageerden teleurgesteld, maar ze begrepen het wel, al vonden ze het jammer. Met elkaar hebben we gelukkig nog een sessie tegoed in november 2019!”

De prijzen

Na de tweede zitting werden de uitslagenlijsten opgehangen en kon iedereen die bekijken. Vervolgens werd gestart met de loterij waar leuke prijzen mee te winnen waren. De hoofdprijs – een reischeque van € 500 – werd gewonnen door Bleiswijker Peter Dijkshoorn. Vervolgens werd het podium vrijgemaakt voor voorzitter van De Kievit Maarten van den Bosch die een cheque ter waarde van € 9000,- in ontvangst mocht nemen; met daarin de verdubbelaar van de NSGK (Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind) omdat er momenteel door de speeltuin wordt gespaard voor een speelattribuut dat ook geschikt is voor kinderen met een handicap. Het wachten was daarna op de uitslag van de bridgedag.
De eerste prijs met een gemiddelde van 64,58 was voor Berkelaar Gerrit Hendriks en zijn bridgepartner Helen Speicher uit Zoetermeer. Tweede werd het paar van de Vaate/Haak en derde het paar Schelwald/van Rossum. Wedstrijdleider Evert Angad-Gaur, die vertelde in zijn lange loopbaan nog niet eerder een bridgedag mee te hebben gemaakt die zoveel jaar achtereen werd georganiseerd, sloot de dag af met een tevreden gevoel; de dag was soepel verlopen en iedereen leek tevreden huiswaarts te keren met een fraai plantje uit de kas van Bunnik Plants.

Check Also

Directeur ELM zet ‘robijn’ achter zijn naam

Kruisweg - In alle vroegte werd Wouter van de Vendel donderdagochtend 9 mei compleet verrast door zijn medewerkers. Die hadden de kalender goed bijgehouden en geconstateerd dat hun directeur die dag precies 40 jaar werkzaam was bij het bedrijf aan de Kruisweg. Dat robijnen jubileum moest gevierd worden!

Geef een reactie