dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » fbpost » Lansingerlandse Week van de Mantelzorg valt in goede aarde

Lansingerlandse Week van de Mantelzorg valt in goede aarde

Lansingerlandse Week van de Mantelzorg valt in goede aarde

Lansingerland – Samen met Welzijn Lansingerland organiseerde de gemeente Lansingerland van 6 tot en met 10 november in de drie kernen De Week van de Mantelzorg. Ook Lansingerland telt veel mantelzorgers, maar ze staan helaas niet allemaal geregistreerd. Degenen die wel bekend zijn konden allemaal een keuze maken uit tal van leuke activiteiten, verspreid over de week.

Trees Borkus-Henskens

De keuze was zeer gemêleerd en leuk voor iedereen. Zoals bijvoorbeeld een workshop bij de roofvogelboerderij; een unieke gelegenheid waar kennis gemaakt kon worden met de valkerij. Dikke dames schilderen bij De Hichte was heel populair en kon op verschillende dagen in de week. Een workshop levensreddend handelen was een van de keuzemogelijkheden, evenals bloemschikken, een high tea, een clinic op golfbaan De Hooge Rotterdamsche, Fit & fun met diverse sporten, een bijeenkomst bezinning en bijtanken of genieten van een film van het waargebeurde liefdesverhaal ‘Breathe’. Alle activiteiten waren volgeboekt. De week werd zaterdagochtend 10 november afgesloten op de Dag van de Mantelzorger. Wethouder Ankie van Tatenhove nodigde alle mantelzorgers uit op koffie met gebak in het gemeentehuis.

Op de koffie

Zaterdagochtend – op de landelijke Dag van de Mantelzorg – troffen alle genodigden elkaar in de hal van het gemeentehuis waar de wethouder met koffie en gebak op hen wachtte. Jay’s Place zorgde onder begeleiding van Jolanda en Rocky voor de muzikale omlijsting met Demi, Yumi en Gijs en het Koor van eigen bodem. De leerlingen zongen verschillende nummers. Het koor zong Stil in mij van De Dijk en Stiekem met je gedanst van Toontje lager. Acteur en verteller Kees van Loenen droeg tussen de verschillende muziekstukken door drie fragmenten voor uit zijn voorstelling Mantel der liefde, over de zorg voor zijn moeder die Alzheimer had. Het publiek luisterde drie keer ademloos en was duidelijk aangedaan door het verhaal. Alle mantelzorgers ontvingen die ochtend een boekje met daarin de hele tekst.

Enthousiast

Tijdens de ochtend kwamen naast de persoonlijke ervaringen in mantelzorg ook de verhalen los van de achterliggende week. Een deel van de mantelzorgers kon helaas alleen deze zaterdagochtend vrij maken, maar mantelzorgers die wel aan andere activiteiten konden deelnemen waren hier heel enthousiast over. Vaak was het de eerste keer dat mantelzorgers ergens kwamen en/of aan een bepaalde activiteit deelnamen. Denk aan golfen en de roofvogelboerderij, maar ook het dikke dames schilderen was voor veel deelnemers nieuw.
De reacties varieerden van ‘echt even tijd voor jezelf, ontspannen tot voor ieder wat wils, heel divers, echt leuk om te doen en ontdekking van activiteiten en locaties, nog nooit eerder gedaan’.

Check Also

Met dank aan al die mensen die voor onze veiligheid zorgen

Berkel en Rodenrijs - Dat het zonnetje een groot aandeel had in het bezoekersaantal, behoeft geen betoog, maar de Veiligheidsdag 2019 op zaterdag 11 mei kan zéker als zeer geslaagd worden beschouwd, mede dankzij de inzet van de vele hulpdiensten én niet te vergeten (de ambtenaren van) de gemeente Lansingerland die deze dag perfect had georganiseerd. Hoewel er eerst nog een schraal windje stond, kwamen al snel vele bezoekers naar de 'Plaats Delict', want ook de Hermandad was met veel mensen en materiaal aanwezig op deze dag. Je kon zelfs plaatsnemen in de arrestantenbus.

Geef een reactie