dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Nieuws » Leerlingen Wolfert Lansing snuffelen kennis bij elkaar

Leerlingen Wolfert Lansing snuffelen kennis bij elkaar

Leerlingen Wolfert Lansing snuffelen kennis bij elkaar

Bergschenhoek – Voor de leerlingen van de eerste en de tweede klas van het Wolfert Lansing stond de loopbaanoriëntatie centraal. Dit betekende, dat ze ook buiten de deuren van de school op onderzoek uit gingen en kennis maakten met tal van ondernemers en organisaties.

Trees Borkus-Henskens

De week begon maandag 5 november met een bezoek aan Jay’s Place waar een viertal workshops kon worden gevolgd. Zang, dans, drum en decor maken stonden op het programma. Aan het einde van de week – op vrijdag 9 november – volgde een verdiepingsles, waarbij de leerlingen zelf voorkeur konden uitspreken voor een van de vier onderdelen.
Dinsdag 6 november werd een bezoek gebracht aan de horecagelegenheden De Pannenkoe en Josephine waar een kijkje in de keuken kon worden genomen en de leerlingen opdrachten vervulden. Woensdag 7 november speelden de activiteiten zich af in de school zelf in het kader van ‘eerlijk en heerlijk’. Patrick, de visboer uit het centrum van Bergschenhoek, kwam iets vertellen over vis en bracht een schaal vol vers gevangen vis mee. Na de uitleg konden alle leerlingen genieten van een stukje verse zalm. Of de leerlingen food professional van de toekomst konden gaan worden werd een uitdaging in een lokaal waar onder leiding van docent Marco de Konink van SVO vakopleiding food in carrouselvorm tafels waren geplaatst met daarop sauzen en kruiden. Iedereen mocht ruiken, proeven, voelen en er vervolgens een mening over geven.
Donderdag 8 november zaten de leerlingen in The Point voor een Ipad filmfestival en een workshop Love Buzz. Tevens werd er gesproken over mediawijsheid. Bewustwording en het dagelijks omgaan met zowel elkaar als social media stonden hierbij centraal. Aan het eind van een inspirerende week mochten alle leerlingen er een verslag van maken als reflectie op hun ervaringen.

Check Also

Met dank aan al die mensen die voor onze veiligheid zorgen

Berkel en Rodenrijs - Dat het zonnetje een groot aandeel had in het bezoekersaantal, behoeft geen betoog, maar de Veiligheidsdag 2019 op zaterdag 11 mei kan zéker als zeer geslaagd worden beschouwd, mede dankzij de inzet van de vele hulpdiensten én niet te vergeten (de ambtenaren van) de gemeente Lansingerland die deze dag perfect had georganiseerd. Hoewel er eerst nog een schraal windje stond, kwamen al snel vele bezoekers naar de 'Plaats Delict', want ook de Hermandad was met veel mensen en materiaal aanwezig op deze dag. Je kon zelfs plaatsnemen in de arrestantenbus.

Geef een reactie