dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Nieuws » Strijdlustig TOGB trekt hectisch duel over de streep

Strijdlustig TOGB trekt hectisch duel over de streep

Periodetitel voor het grijpen na 2-1 winst

Strijdlustig TOGB trekt hectisch duel over de streep

Berkel en Rodenrijs – Werd verleden week in de uitbeurt bij RKDEO al vroeg de basis gelegd voor de overwinning, afgelopen zondag thuis tegen het IJsselsteinse VVIJ moesten de Berkelse voetballers volop aan de bak om een 2-1 voorsprong in drie punten om te zetten. TOGB slaagde met glans door strijdlust te tonen en heeft komende zondag in de thuiswedstrijd tegen het Delftse Wippolder kans op een prijs.

Rien Kuyvenhoven

Het is te hopen dat het seizoen voor TOGB met de nacompetitie een vervolg zal krijgen. De kleedkamer barstte na afloop van de tweekamp tegen VVIJ uit zijn voegen. Spelers en begeleiders waren in een opperste feeststemming na de 2-1 winst. Wat ligt er nog meer in het verschiet voor de ploeg van trainer Ronald Ermes die met gemengde gevoelens aan deze competitie begon maar nu na zeven wedstrijden de ongeslagen koploper is in de tweede klasse D.
TOGB-aanvoerder Vince Luyken kon zich uit het strijdgewoel even losmaken om zijn mening te geven over wat er deze middag te zien was op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. De Berkelse ploeg moest in tegenstelling tot verleden week dit keer tot het gaatje gaan om de overwinning veilig te stellen. Had VVIJ kans gezien de gelijkmaker op het scorebord te brengen dan hadden de Berkelaren de hand in eigen boezem kunnen steken, want de mogelijkheden in de door TOGB dominant gespeelde wedstrijd waren vooral na de thee legio.
“Ja, het was behoorlijk spannend”, moest ook Vince Luyken (21) na afloop toegeven. “We moesten diep gaan de laatste twintig minuten toen VVIJ sterk aandrong, maar we hebben passie en strijd getoond en daarom kunnen we stellen, dat we ook deze overwinning verdiend hebben.”
De overwinning liet zich al in de eerste helft nog voordat het eerste half uur verstreken was aankondigen door een doelpunt van alweer Ian Bakker op aangeven van Rob Gerritsma. TOGB leek deze voorsprong voor rust met gemak te kunnen handhaven, maar het was VVIJ dat op slag van rust de gelijkmaker op het scorebord zette. VVIJ kreeg even buiten het strafschopgebied een vrije trap die voor de vingertoppen van TOGB-doelman Jesper Stijman door Alex Kaya werd verlengd, 1-1.
Een streep door de rekening van de Berkelse ploeg die de rug echter wist te rechten. Het kreeg voldoende mogelijkheden om de tegenstander definitief te elimineren. Kansen waren er voor Martin La Cruz, Vince Luyken (bal belandde op de lat) en Ian Bakker. Het bleef bij de fraaie 2-1 van Merick Heintjes vlak na de pauze die de bal in de verste hoek achter doelman Stefan Kolvers schoot, 2-1.

Hectisch

Door de eerder genoemde kansen niet te benutten haalde de thuisclub zich een hectisch laatste kwartier op de hals. Arbiter Van Loenen stuurde doelpuntenmaker Alex Kaya na een overtreding op Ian Bakker vroegtijdig naar de kleedkamer en Jesper Stijnman kwam nog met een fraaie redding en mocht zich gelukkig prijzen dat zijn overtreding op Casper Baggen door de arbiter werd weggewuifd.
“Passie en strijd hebben ons aan deze overwinning geholpen”, analyseerde Vince Luyken deze succesvolle wedstrijd voor TOGB. “We hebben volwassen verdedigd en met de inzet van vanmiddag kunnen we ver komen. We staan nu bovenaan en je ziet het in de kleedkamer; we moeten daar nu gewoon even van genieten want zondag wacht Wippolder. Dat moet een kraker worden. Die ploeg heeft het ons al meerdere keren moeilijk gemaakt. Maar met dezelfde strijdlust die we tot nog toe hebben getoond, heb ik er zeker vertrouwen in”, aldus de Berkelaar.

Check Also

Berkel Centrum zet moeders Saskia en Marga in de schijnwerpers

Berkel en Rodenrijs - Voor het derde achtereenvolgende jaar werden twee moeders in Berkel en Centrum in de schijnwerpers gezet met een verrassende verwenochtend rond Moederdag. Iedereen kon een moeder aanmelden waarvan hij of zij vond dat die zo’n verwenochtend verdiende. Bijna honderd aanmeldingen maakten het de organisatie knap moeilijk daar eerst 25 genomineerden uit te selecteren. Die kregen allemaal een uitnodiging om zaterdagochtend 11 mei present te zijn in het winkelcentrum.

Geef een reactie