dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Sport » Leerzame clinic Danny Heister bij ttv TOGB

Leerzame clinic Danny Heister bij ttv TOGB

Leerzame clinic Danny Heister bij ttv TOGB

Berkel en Rodenrijs – Een tafeltennisclinic krijgen van de (Nederlandse) coach van Borussia Düsseldorf, ooit 16e van de wereld, de bekende Danny Heister. Dat overkwam woensdagavond 7 november de Nederlandse kampioenen 2018, leden van TOGB-tafeltennis Milo de Boer en Leroy Heemskerk. De clinic was een cadeautje van de gemeente Lansingerland, vorig jaar tijdens de huldiging symbolisch uitgereikt door burgemeester Pieter van de Stadt.

John Hofman

Het werd een stevige, maar zeer nuttige training waar beide jongens weer mee verder kunnen en hopelijk nog meer successen door kunnen behalen. Jonathan Claus, het derde lid van het kampioensteam 2017 van ttv TOGB had er ook bij willen zijn, maar had zich helaas in de datum vergist.
Danny Heister traint momenteel de grootste tafeltennisclub van Europa, Borussia Düsseldorf. Elke week gaat hij vanaf Arnhem, zijn woonplaats, naar Düsseldorf. Er is daar een tafeltenniscomplex, dat enigszins is te vergelijken met ons trainingscentrum Papendal. Danny heeft de herenselectie onder zijn hoede. Daarnaast is hij ongeveer dertig dagen per jaar bondscoach van het Nederlands herenteam.
Zelf speelde hij zijn laatste wedstrijd als topsporter in 2007. “Tafeltennis is niet enkel de sport die je tijdens een vakantie op de camping beoefent. Het is een van de topsporten en vereist een heel goede conditie”, vertelt hij. “Het is één tegen één. Een mentaal spelletje, maar ook technisch en tactisch. Met deze clinic vanavond, wil ik de jongens wat tips meegeven die ze als het ware even ‘in een trechter stoppen’ om ze daarna stuk voor stuk te gaan gebruiken.” Volgens Heister leeft de tafeltennissport in Duitsland volop. Zo is Timo Bol een van de beste ter wereld en hij traint ook in Düsseldorf. “Krachttraining, intervaltraining, het is allemaal heel belangrijk voor een goede conditie.”
Wat betreft de training van woensdag was zijn conclusie, dat beide jongens gretig zijn om nog meer te leren en nog beter te worden. “Die mannen blijven op hoog niveau spelen, let maar op!”, aldus Danny Heister.

Check Also

Duivensport

Bergschenhoek – Zaterdag 11 mei werden er om 12.30 uur 540 duiven gelost voor een …

Geef een reactie