dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Open inloop VIP

Lansingerland – Op zoek naar vrijwilligerswerk? Loop eens binnen bij het VIP Lansingerland.Zij helpen je graag bij het vinden van een leuke en passende plek. De open inloop is vrijdag 16 november tussen 15.00 en 16.00 uur in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek. Het VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland, tel. 010 – 522 55 45 of info@viplansingerland.nl.

Atelierweekend: De Veldkersfabriek

Schiebroek/Lansingerland – De Veldkersfabriek is een verzamelplaats waar kunstenaars, meubelmakers, meubelstoffeerders, een textieldrukker, een taartenatelier, een fotograaf en een gitaarschool zijn gevestigd. Op deze plek worden workshops gegeven en voeren ondernemers hun ambacht uit. Allemaal met een gezamenlijke passie: het creëren van mooie dingen. In het kader van het landelijk atelierweekend staan op zondag 18 november van 11.00-18.00 uur de deuren van de Veldkersfabriek open voor belangstellenden. Adres: Veldkersweg 39 in Rotterdam (industrieterrein Schiebroek). Gratis parkeren voor de deur.

Pianoconcert Damiën Heemskerk

Berkel en Rodenrijs – De 16-jarige Damiën Heemskerk geeft zaterdag 24 november, aanvang 20.00 uur, zijn eerste pianoconcert als solist. Hij doet dit samen met het kamerorkest Ars Musica onder leiding van dirigent Michiel van Vliet. Toen kamerorkest Ars Musica hem begin dit jaar 2018 vroeg om samen het pianoconcert nr. 1, opus 11 van Chopin te spelen zei hij onmiddellijk: ja! Het concert wordt uitgevoerd in de Fonteinkerk, Terbregselaan 3 in Rotterdam-Hillegersberg. Entree: € 15,- , CJP en Rotterdampas €10,00. Kaarten zijn te koop vanaf 19.30 uur bij de ingang van de kerk of te reserveren via de website van Ars Musica: www.ars-musica.nl.

Jeu de boules 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Op maandag 26 november eindigt het jeu de boulesseizoen van 3B-Sociaal Belang. In april gaat het weer verder. Inlichtingen: Leo de Veld, tel. 010-5114886.

Vrijwillig coördinator bezoekvrijwilligers

Lansingerland – Welzijn Lansingerland is op zoek naar een vrijwillig coördinator. Een mensen mens, met inlevingsvermogen en interesse in oudere mensen en vrijwilligers. Iemand die 4 tot 6 uur per week beschikbaar is en in de gelegenheid is om bezoeken te doen in heel Lansingerland. Een vrijwillig ​​​​coördinator brengt mensen met een zorgvraag en mensen die zich in willen zetten voor ouderen met elkaar in contact. ​​​​Hij of zij wordt intern opgeleid en begeleid door een coördinator van Welzijn. Heeft u vragen over en interesse in deze vrijwilligersfunctie bel of mail dan naar Maria Boersma: 06 – 20623708 of cih@swsl.nl.

Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Welzijn Lansingerland biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Het Steunpunt Mantelzorg geeft advies over hoe zij de zorg wellicht beter vol kunnen houden. Ook biedt men vervangende mantelzorg. Informatie/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Of kijk op www.welzijnlansingerland.nl.

Tandem-maatjes project zoekt vrijwilligers/stagiaires

Lansingerland – Inwoners van Lansingerland kunnen door allerlei omstandigheden, tijdelijk of voor langere tijd, minder goed deelnemen aan onze samenleving. Het Tandem-maatjes project van Humanitas is er om deze mensen m.b.v. een maatje te ondersteunen en zo meer uit hun sociale isolement te halen. Samen op pad of gewoon thuis wat kletsen, creatieve dingen maken of juist mee naar een instantie, helpen bij solliciteren, of het sociale netwerk vergroten. Is uw interesse gewekt, neem dan contact op met de coördinator Jacqueline Henskens: j.henskens@humanitas.nl / 06-35118716 of kijk op http://www.humanitas.nl/afdeling/lansingerland.

Moeders voor Moeders

Lansingerland – Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 0800 0228070 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Oud papier actie Bergschenhoek Bergschenhoek – Op donderdag 9 mei wordt er oud papier opgehaald …

Geef een reactie