maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Advertorial » Lage Bergse Bos is een unieke locatie rijker

Lage Bergse Bos is een unieke locatie rijker

Lage Bergse Bos is een unieke locatie rijker

Bergschenhoek – Op de plek waar jarenlang restaurant ’t Hoekse Hout de klanten ontving is een waardig opvolger neergestreken. Restaurant Lake House Rotterdam opende vorige week officieel de deuren. In de mooie en natuurlijke omgeving van het Recreatieschap Rottemeren staat nu een schitterend nieuw en eigentijds restaurant in en met een ambiance die klasse uitstraalt.

Trees Borkus-Henskens

Directeur van Lake House Rotterdam Sjoerd Smits was vrijdag 2 november tijdens de opening een blij en trots man. Als goed gastheer ontving hij die middag alle mensen die mee hadden geholpen zijn droom midden in het groen te realiseren. En ook locoburgemeester Simon Fortuyn straalde, want je krijgt niet elke dag de gelegenheid zo’n mooie locatie in je gemeente te openen.

Vlotte bouw

“In september 2016 werden de eerste contacten gelegd met de gemeente,” keek Sjoerd terug op de beginperiode. “We zagen het wel zitten op die mooie, nostalgische plek aan het water onze droom te realiseren. Ruim een jaar later, op 11 oktober 2017 werd de officiële koopakte getekend, waarna begin 2018 de eerste van de 77 palen de grond in kon. Er is vervolgens keihard gewerkt met als resultaat, dat op 28 september de deuren open konden en wij onze eerste gasten welkom mochten heten. En dat hebben we geweten! Met het aanhoudende mooie weer werd het vanaf de eerste dag heel erg druk. Met name in die eerste drukke weken hebben we veel ervaring opgedaan en veel geleerd. De reacties van onze gasten waren zowel blij als positief en dat belooft wat voor de toekomst.”

Groeien en bloeien

“Lansingerland is een parel tussen de metropolen. Een fusiegemeente met drie kernen waarvan er twee deels in dit prachtige recreatiegebied liggen. U hebt een mooi gebied en een mooie plek gevonden. De missie van de gemeente is: blije ondernemers en inwoners, trotse medewerkers en een positief imago. Daar gaan we voor. Onze gemeente groeit en bloeit en daar past Lake House Rotterdam prima in. De bezoekers kunnen hier ontmoeten en ontspannen. Het gebied maakt een enorme ontwikkeling door waarbij constant het evenwicht gezocht wordt tussen recreatie en natuur. Die twee elementen komen hier heel mooi samen; zowel in de omgeving als in het pand zelf.”
Vervolgens werd met alle gasten een toost uitgebracht op Lake House Rotterdam, waarna de locoburgemeester graag samen met Sjoerd op de foto wilde met het bord dat voorheen de pui sierde van ’t Hoekse Hout en waar de naam van de locatie – Bergschenhoek – op stond. Het metalen bord was veilig gesteld door bouwer Fixx en vervolgens tijdens de opening aangeboden. “We staan per slot van rekening in Bergschenhoek!”, klonk het uit Lansingerlandse hoek.
‘Oom’ Sjoerd moest het bord alleen in ontvangst nemen, want broer en compagnon Casper moest verstek laten gaan. Hij werd precies op de openingsdag vader van dochter Beaubine!

Check Also

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk - Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Geef een reactie