woensdag 24 april 2019 | week 17
Home » Advertorial » De Driesprong is al weer volop in kerstsfeer
Mooie taferelen aan de wand met een uitgebreid assortiment aan sfeerartikelen.

De Driesprong is al weer volop in kerstsfeer

De Driesprong is al weer volop in kerstsfeer

Zoetermeer – Het is ze weer gelukt; de medewerkers van Tuin- en plantencentrum De Driesprong op de grens van Berkel, Zoetermeer en Pijnacker. Ze waren ook dit jaar weer het eerste centrum dat een schitterende kerstmarkt kon openen. “Altijd het eerste weekend van oktober!” aldus een trotse Albert van der Velden, al jaren werkzaam bij De Driesprong en mede verantwoordelijk voor zowel de opbouw als het assortiment van de jaarlijkse kerstshow.

Trees Borkus-Henskens

Op zaterdag 6 oktober opende de kerstshow die ditmaal ‘Walk of Wonders’ als thema meekreeg. En daar is niets te veel mee gezegd. Dat hebben inmiddels al heel wat bezoekers kunnen ervaren, want met name in de herfstvakantie en de koude dagen die volgden beleefde de kerstshow topdrukte. Ook de eerste bussen zetten reeds koers richting het tuincentrum. Jaarlijks een leuk uitje voor onder andere bewoners van woonzorgcentra in de wijde omgeving.

Toppers

De kerstshow vormt een apart en eigen onderdeel van het bedrijf. Met een eigen entree, waarna men zich compleet in de kerstsfeer kan onderdompelen. En ook al is het er druk, dan nog is er ruimte voldoende voor iedereen, want de paden zijn breed en de show zo groot dat niemand een ander in de weg hoeft te lopen. Met kleurkamers, sfeerbeleving en een grote variatie in het aanbod. Romantisch, theatraal, bossferen; het is er allemaal naast de duizenden kleuren ballen en een grote sortering kerstbomen in diverse uitvoeringen.
De inkopers van De Driesprong slagen er elk jaar weer in enkele toppers te presenteren. Dat zijn dit jaar onder andere de vele bosdieren en dan met name de uilen die er uit spatten. In een ambiance van het buitenleven waar ook eenhoorns en herten de aandacht trekken. Nieuw zijn ook de meshdoeken; transparante posters met winter- en groenitems voor binnen en buiten. Met lampjes erachter een schitterend tafereel. Op maat te bestellen, maar ook standaardmaten in voorraad voor een leuke prijs. Andere unieke artikelen zijn klokken, bellen en boerderijdieren. Geen enkel kind dat de kerstshow bezoekt passeert de grote zingende pinguïns in een schitterend winters decor. En ook de sfeerkamer vinden ze mooi, want daar kunnen ze naar een film kijken.

Lang plezier van

In de eerste week van september is de opbouw van de kerstshow al begonnen. Vij weken lang werd er door een team van twintig tot vijfentwintig medewerkers aan gebouwd om op tijd open te kunnen. Albert: “Dit jaar kwamen er in de eerste week dat we open waren bezoekers in korte broek een kijkje nemen. Het was nog prachtig weer en dan is het contrast met de winter hier binnen wel groot. Maar de mensen hebben er zin in; het mag weer en ze durven weer te kopen wat ze mooi en leuk vinden!”
Lachend: “Voor ons is de kerst van volgend jaar al weer in beeld. We zijn net terug uit China waar we de grootste beurs en daarnaast nog enkele kleine hebben bezocht om leuke artikelen voor de volgende Kerstshow al weer uit te zoeken. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn, want we willen graag zo veel mogelijk presenteren. En dat gaat dit jaar, maar ook volgend jaar zeker weer lukken!”
De Driesprong is tijdens de feestmaanden elke zondag al vanaf 10.00 uur geopend. “Dat wordt nu dus ook de hele zondag genieten.”

Check Also

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk - Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Geef een reactie