maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Belangstelling concert Helicon als vanouds
Jannie Beerens werd in het zonnetje gezet. Foto: John Hofman.

Belangstelling concert Helicon als vanouds

Belangstelling concert Helicon als vanouds

Berkel en Rodenrijs – We gaan hopelijk weer goede tijden tegemoet voor wat betreft de belangstelling voor onze plaatselijke talenten: zaterdag 3 november was de grote zaal van zalencentrum Rehoboth nagenoeg volledig bezet tijdens het concert van muziekvereniging Helicon. Zoals dat in vroegere jaren het geval was: met z’n allen een avondje uit en genieten van mooie muziek.

John Hofman

Ook omdat men het niet te laat voor hen wilde maken, kwamen de jongste muzikanten het eerst aan bod. Het ging de groepen Fluiten met Visjes, AMV en het Startersorkest weer goed af. Helicon is, zoals het er nu uit ziet, verzekerd van een nieuwe generatie talenten. Het enthousiasme, inclusief wat nervositeit, straalde er vanaf. Maar of je nu thuis aan papa en/of mama laat horen wat je kan, of ineens voor een zaal vol mensen staat, is toch heel wat anders! Ze kregen echter zo’n daverend applaus van al die mensen, dat de spanning gelijk was verdwenen. Dirigente Danielle van der Bas straalde zelf rust en vertrouwen uit onder het mom: het komt heus wel goed, en dat had z’n weerslag op de kinderen.
Ook de leerlingen van het AMV en het startersconcert lieten horen wat ze hadden ingestudeerd en met succes. Op Maat, het jeugdorkest van Helicon onder leiding van Jeroen de Wit, versterkt met enkele muzikanten uit het grote orkest, gaat het steeds beter doen en van lieverlee zullen er leden gaan doorstromen naar de Harmonie.

Jubilaris

In de pauze kon het publiek iets lekkers bestellen voor bij de koffie, door de leden van Helicon zelf gebakken en uiteraard goed om de kas te spekken. Even daarvoor was muzikante Jannie Beerens (62) in het zonnetje gezet. Zij speelt al vanaf haar 12e jaar mee in een harmonie, dat begon bij een muziekvereniging in Zwartewaal. Nu speelt ze al weer vijf jaar bij Helicon. Totaal hanteert ze al 50 jaar een instrument, nu op euforium, een soort bariton. Een certificaat plus een boeket bloemen was haar beloning.
Al voor de pauze maar vooral daarna kreeg de Harmonie alle ruimte om te laten horen wat het in haar mars had en dat was zeer gevarieerd. Geheel aangepast aan het thema van deze avond: Earth & Planets met onder meer prachtig vertolkt de Earth Song van Michael Jackson, Our Blue Planet en nummers van Earth Wind and Fire. Een zucht van ontlading maar vooral tevredenheid na afloop bij alle muzikanten hoorde er uiteraard bij.
Het was weer een geslaagd concert en nogmaals: wat fijn voor Helicon dat er zoveel publiek was!

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie