maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Lezersschrijven » Aanval door hond

Aanval door hond

Woensdag 31 oktober is tot mijn ontstellend grote verdriet tijdens een wandeling in het Bergse Bos mijn hond Sally, een heel zachtaardige Whippet, dusdanig door een pitbullachtige hond verwond dat ik haar heb moeten laten inslapen. Uit het niets werd Sally in haar flank gegrepen en volledig opengescheurd. Zij was zo zwaargewond dat zij in het bos in slaap moest worden gebracht om haar nog te kunnen vervoeren. Bij aankomst bij de dierenarts restte alleen nog euthanasie, dit was het enige wat ik nog voor haar kon doen. Mijn andere hond Perez, Sally’s onafscheidelijke maatje, was getuige van dit alles. Wat een ongelooflijk groot leed kan in een split second worden veroorzaakt. Hoe vaak moet dit nog gebeuren voordat hondenbezitters van dit soort rassen zich realiseren wat voor wapen zij in handen hebben als de hond niet volledig onder appèl staat?!
Laat de dood van Sally niet voor niets geweest zijn, mensen trek hier lering uit en lijn je hond aan als je niet voor meer dan 1000% kan instaan voor het gedrag! Elk bijtincident, in welke mate dan ook, is er één teveel!

Janet Vervoorn

Check Also

Oproep: stop de houtkap!

Bent u ook verontrust en verontwaardigd over de almaar aanhoudende bomenkap in onze gemeente? Ik …

Geef een reactie