woensdag 24 april 2019 | week 17
Home » Advertorial » Veel vraag naar warmtepompen

Veel vraag naar warmtepompen

Veel vraag naar warmtepompen

Op dit moment is er een grote vraag naar informatie over en plaatsing van warmtepompen. Niet alleen van mensen die een nieuw huis laten bouwen, maar ook heel wat bewoners die al langer in hun huis wonen en zich willen oriënteren op de toekomst.

“De meeste nieuwe huizen die momenteel worden gebouwd zijn goed geïsoleerd en daar kan relatief eenvoudig een lucht/warmtepomp in worden aangelegd,” weet Marcel Hijdra van het Berkelse bedrijf Hijmos, met een vestiging aan de Berkelse Poort al jarenlang actief in Lansingerland en omgeving. “Aangename warmte in de winter, verfrissende topkoeling in de zomer en warmwatercomfort. Dat kan bijvoorbeeld met de Nefit (waar wij erkend dealer van zijn) EnviLine lucht/water warmtepompen. Deze warmtepompen halen energie uit de buitenlucht waarmee de woning verwarmd kan worden. Op warme dagen kan EnviLine zorgen voor verkoeling. Een duurzame totaaloplossing waarmee de gebruiker enorm kan besparen op de energiekosten.”
Nefit EnviLine is geschikt voor nieuwbouw, maar ook voor bestaande bouw die redelijk tot goed geïsoleerd is. Deze pomp heeft geen grondbron nodig. Zelfs bij een buitentemperatuur van -20°C haalt Nefit EnviLine nog warmte uit de buitenlucht. Deze pompen zijn de ideale oplossing voor duurzaam en milieuvriendelijk verwarmen en koelen.”

Verduurzamen

Met de nieuwe EnviLine Hybride Basis hoeft de investering geen barrière te zijn: ”Vanaf 2900 euro inclusief BTW kan een bestaande cv-installatie al worden verduurzaamd. De basisvariant heeft geen buffervat, open verdeler of extra pompgroep. De voordelen van deze configuratie zijn duidelijk: minder toebehoren, kortere montagetijd, lagere kosten. De opstelling is geschikt voor verschillende soorten afgiftesystemen, inclusief standaard radiatoren. Kostbare aanpassingen zijn dus niet nodig, mits aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan.”

Opvallend

Deze basisvariant is eerder dit jaar uitgebreid getest in de praktijk, met opvallende resultaten. “In het kader van een proef van woningcorporatie Woonbedrijf werden in Eindhoven tien huurwoningen uit 1990 voorzien van een hybride systeem, bestaande uit een Nefit ProLine NxT HR-toestel en de nieuwe opstellingsvariant van EnviLine. Doelstelling: een gasbesparing realiseren van minimaal 50% ten opzichte van voorgaande jaren, van energielabel C naar A+ en een terugverdientijd van minder dan 18 jaar bij gelijke woonlasten. Woonbedrijf stelde onder andere als voorwaarde dat er geen bouwkundige aanpassingen nodig waren.”

Check Also

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk - Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Geef een reactie