dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Prikbord » PRIKBORD BERGSCHENHOEK

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Oud papier actie Bergschenhoek

Bergschenhoek – Op donderdag 8 november wordt er oud papier opgehaald door de scholen in Bergschenhoek. De papierkliko graag voor 18.45 uur op de inzamelplaatsen zetten. De opbrengst is bestemd voor de scholen. Zij hopen dat de opbrengst met de nieuwe blauwe containers omhoog gaat!

Kom eens kegelen in Berghonk

Bergschenhoek – Welkom op maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagavond en vrijdagmiddag in Berghonk. In de maanden juni, juli en augustus is er geen kegelen. Informatie: Hans Visser, tel. 06-40667476, email: info@hetkegelhonk.nl.

In Touch koffieochtend voor vrouwen

Bergschenhoek – Op dinsdag 13 november is er van 9.30 tot 11.00 uur een koffieochtend voor vrouwen met Joke Wamsteeker. Het thema is ‘Wachten’. In alle troost die het geloof Joke geeft, ervaart zij wel dat geloof vraagt om wachten. En als je met die ogen diverse geschiedenissen in de bijbel leest, merk je dat ook toen veel gewacht moest worden. Joke wil zich deze ochtend richten op het leven van Hanna, de moeder van Samuel, die ook lang heeft moeten wachten, en toen haar wens in vervulling ging, heeft ze het kind in feite weer ‘geofferd’. De koffieochtenden zijn bedoeld voor vrouwen. Leeftijd of kerkelijke achtergrond doen er niet toe. Vanaf 09.00 uur is er koffie. Plaats: Hervormde kerk, Kerkstraat 1. Inlichtingen: tel. 015-3693596 (Aria) of de website: vrouwenochtend.wix.com/intouch.

Gratis meting bloedglucose

Bergschenhoek – In het kader van de Wereld Diabetes Dag kunnen personen van 45 jaar en ouder een gratis bloedglucosemeting laten doen in sociaal café Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. Wanneer: woensdag 14 november tussen 09.00 en 12.00 uur. Doel is het opsporen van de onbekende diabeet. Via de diabetesrisicotest en een prikje in de vinger wordt gekeken naar het risico op het krijgen van diabetes type 2. Doelgroep: personen ouder dan 45 jaar, personen met overgewicht en personen die familieleden hebben met diabetes type 2 (vroeger werd diabetes type 2 ouderdomssuiker genoemd). Niet bestemd voor personen die al diabetes hebben. Zij zijn welkom in het diabetescafé op 27 november aanstaande. Men hoeft niet nuchter te komen en bij een gevonden bloedglucosewaarde van 8 mmol/l krijgt men een stoplichtkaart mee en wordt men doorverwezen naar de huisarts.

Samen eten en gezelligheid in Ontmoet!

Bergschenhoek – Team Welzijn Lansingerland zorgt wekelijks voor een warme maaltijd in Ontmoet!: de ene week op donderdag en de andere week op vrijdag. De eerstvolgende keer is donderdag 16 november. Samen (warm) eten en daarna gezellig een spelletje doen, kletsen of creatief bezig zijn. Locatie: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. Tijd: 12.15-16.00 uur. Deelname: € 5,- per keer. Aanmelden: voor woensdag 14 november. Informatie: e-mail bd@swsl.nl of tel. 010 – 5225545.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Oud papier actie Bergschenhoek Bergschenhoek – Op donderdag 9 mei wordt er oud papier opgehaald …

Geef een reactie