dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Politiek » Wil je ook Luchtwachter worden in Lansingerland?

Wil je ook Luchtwachter worden in Lansingerland?

Wil je ook Luchtwachter worden in Lansingerland?

Lansingerland – Welkom bij de maandelijkse column van het duurzaamheidsplatform Lansingerland Samen Duurzaam. Vanaf deze plek wordt u geïnformeerd over wat er allemaal gebeurt rondom het thema duurzaamheid in Lansingerland.

Hoe zit het nu met de luchtkwaliteit in Lansingerland? Geen gekke vraag als je bedenkt dat onze gemeente zit ingeklemd tussen tal van snelwegen en dat de raffinaderijen van Shell in Pernis slechts 25 km van Berkel verwijderd zijn. En dan hebben wij het nog niet eens over Rotterdam The Hague Airport.
In het verleden maakten wij ons daar niet zo heel veel zorgen over, want de overheid zou alles nauwkeurig in de gaten houden… Maar in de woorden van Bob Dylan: The Times They Are a-Changin’! Tegenwoordig kan iedereen zelf de luchtkwaliteit meten en bijdragen aan de dataverzameling over onze lucht, als individu of in groepsverband. Deze ontwikkeling wordt bovendien toegejuicht door de overheid. Dat is mooi want uiteindelijk kunnen wij deze problematiek het beste samen oplossen.

Op dit moment onderzoekt D66 samen met andere politieke partijen waaronder de ChristenUnie, WIJ Lansingerland, GroenLinks en de PvdA of er in Lansingerland animo is voor een Burgermeetnetwerk. Aangezien dit veel vragen oproept organiseren wij (Platform Lansingerland Samen Duurzaam) in nauwe samenwerking met D66 en de andere partijen op 22 november 2018 een informatieavond over dit onderwerp.

In verband met bovenstaande zijn wij als platform op zoek naar inwoners van onze mooie gemeente die interesse hebben om zo’n meetkastje op te hangen en “Lansingerland Luchtwachter” te worden! Op 22 november zijn er experts en ervaringsdeskundigen die al uw mogelijke vragen kunnen beantwoorden. Vragen zoals:
Welke technieken worden gebruik?
Wat zijn de kosten en wie gaat betalen?
Wat voor feitelijke informatie leveren deze kastjes nou op?

Ben je geïnteresseerd om hier meer over te weten of lijkt je het leuk om echt mee te doen, wees van harte welkom!

Datum: 22 november 2018.
Tijd: Inloop 19.30 uur, programma 20.00 – 21.30 uur.
Locatie: Melanchthon Bergschenhoek, De Zijde 3, Bergschenhoek.

Ik zie u graag daar!

Namens het Platform Lansingerland Samen Duurzaam
Michaël Wilde

Check Also

Conceptvoorstel voor cultuurhuis Blok B

Lansingerland - Het college van b. en w. heeft de volgende stap gezet in de realisatie van een cultuurhuis in Berkel en Rodenrijs. Veel knipperende oranje lichten lijken in meerderheid op groen te springen, ook die van de Leefbaar 3B fractie. Of dat echt zo is zal blijken tijdens de bespreking in een gezamenlijke commissievergadering op 17 juni.

Geef een reactie