maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Politiek » Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen
Berkel en Rodenrijs - Het buurtpark Gouden Griffelplantsoen ligt tussen de Oudelandselaan en de Vogelwijk en is toe aan een opknapbeurt. Op het ontwerp voor het buurtpark zijn vooral veel positieve reacties ontvangen. Op basis van de ontvangen reacties is er een definitieve ontwerp gemaakt.

Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Berkel en Rodenrijs – Het buurtpark Gouden Griffelplantsoen ligt tussen de Oudelandselaan en de Vogelwijk en is toe aan een opknapbeurt. Op het ontwerp voor het buurtpark zijn vooral veel positieve reacties ontvangen. Op basis van de ontvangen reacties is er een definitieve ontwerp gemaakt.

In het buurtpark is een speelplek voor kinderen van 0-6 jaar en een speelplek voor 6-14 jaar. Daarnaast is er een speel- en sportveld. De speelplekken zijn omringd met voetpaden, groenstroken en watergangen.
Het speeltoestel dat er nu staat, is aan vervanging toe. De buurtbewoners konden kiezen uit drie opties. Er zijn in totaal 72 reacties ontvangen. De meerderheid heeft gekozen voor een speeltoestel in de vorm van een schip.

Aanpassingen ontwerp

Het nieuwe kunstgrasveld krijgt een donkergroene kleur. Daar waar nodig komt er een veilige ondergrond onder en bij de toestellen. De basketbalpaal krijgt een rooster en een net waardoor de bal minder hard op de grond stuitert en hiermee de geluidsoverlast wordt beperkt.
Er komt ook een hondenuitlaatveld. Dit veld wordt voorzien van een goede afscheiding om loslopende honden bij de speelplekken te voorkomen. Rondom het uitlaatveld wordt een hekwerk geplaatst; een gedeelte van het hekwerk wordt afgeschermd door beplanting. Ook geldt er op het hondenuitlaatveld een opruimplicht.
In het definitief ontwerp is rekening gehouden met de openheid van het park. Het Tiny Forest krijgt struiken tot maximaal vier meter hoog. De struiken belemmeren het overzicht van het park niet. Vanwege de veiligheid van het park blijft de verlichting branden.

Planning

De werkzaamheden aan het speel- en sportveld staan gepland vanaf november 2018. Naar verwachting zal het buurtpark half 2019 gereed zijn.
Kijk op de website www.lansingerland.nl voor meer informatie en een animatiefilmpje. Of neem contact op met Eveline van der Velden, afdeling Beheer & Onderhoud via het contactformulier op de website. Vermeld daarbij naam, adres en telefoonnummer en kenmerk POR257 ‘Gouden Griffelplantsoen’.

Check Also

Cultuurhuis Blok B in Berkel

Lansingerland - Op woensdag 10 april wordt in het gemeentehuis om 20.00 uur voor raadsleden en belangstellenden een beeldvormende avond over het Cultuurhuis Berkel gehouden. Cynthia Dekker van Rotterdam Festivals presenteert de resultaten van het onderzoek naar de culturele profielen van de inwoners van Lansingerland. Vervolgens neemt Dick te Winkel van BMC u mee langs de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek en presenteert hij het concept voor een cultuurhuis in Berkel.

Geef een reactie