maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Sport » TOGB verlengt contract met Ronald Ermes met twee jaar

TOGB verlengt contract met Ronald Ermes met twee jaar

“Kerntaak is het doorschuiven van jeugdspelers uit de eigen opleiding”

TOGB verlengt contract met Ronald Ermes met twee jaar

Berkel en Rodenrijs – Het bestuur van TOGB en trainer Ronald Ermes zijn overeengekomen om nog twee jaar het bestaande contract te verlengen. Bestuurslid Technische zaken, Izaäk Havenaar en Technisch Coördinator Peter Stoutjesdijk melden, dat het contract met Ronald Ermes als hoofdtrainer/coach van de senioren zondagselectie is verlengd tot en met het seizoen 2020/2021. Ronald Ermes: “Ik ben blij met deze ontwikkeling”.

Rien Kuyvenhoven

“Binnen TOGB is de doorstroming van talent uit de jeugdopleiding naar de zondagselecties TOGB 1 en Jong TOGB een belangrijke doelstelling en een proces waaraan Ronald in onze ogen perfect leiding geeft”, weten Havenaar en Stoutjesdijk. “Gelijk opgaand met dit proces blijft de prestatieve doelstelling om met Zondag 1 de eerste klasse te bereiken. Vorig seizoen waren wij hier dichtbij en ook de start van dit seizoen is veelbelovend. Gezien de gemiddelde leeftijd van onze talentvolle selectie is deze doelstelling een grote en mooie uitdaging”, kijkt het tweetal met tevredenheid terug op de afgelopen twee jaar waarin Ermes de trainer is op het Berkelse sportpark Het Hoge Land.
Vooral de doelstelling die gericht is op de doorstroming vanuit de jeugdopleiding vraagt om continuïteit. Met deze contractverlenging van Ermes wil de club dit streven tot uitdrukking brengen.
Izaäk Havenaar: “Door het contract met Ronald Ermes met twee jaar te verlengen willen we de continuïteit bij de club waarborgen. We zijn ook tevreden over de werkwijze van Ronald. Het jeugdverhaal is belangrijk bij de club en daar staat hij volledig achter. Want vergeet niet dat er nog veel jeugd aan komt, omdat we de afgelopen jaren veel talentvolle voetballers vervroegd hebben laten overgaan. De komende jaren komt er zelfs een heel talentvol A-elftal over en daar willen we als club de nodige aandacht aan geven. Plus dat het belangrijk is wat de KNVB gaat doen. Wordt het weekendvoetbal? Het lijkt er op te gaan uitkomen. We zijn bij twee sessies geweest en daar bleek dat de bond de problematiek onder ogen ziet. Voor december komt er een rapport en in die maand wordt er een beslissing hierover verwacht.”

Niet onverwacht

Ronald Ermes (37) heeft een spelersverleden als keeper bij onder andere ASWH, Barendrecht, SC Feyenoord en Westlandia. Hij is zijn trainersloopbaan gestart als assistent-trainer bij Alphense Boys en IJsselmeervogels en heeft diverse jeugdteams op divisieniveau geleid. Voordat hij naar TOGB kwam, was hij werkzaam bij Excelsior Maassluis.
De contractverlenging kwam voor Ermes niet onverwacht. “We waren al even in gesprek en ik ben er ook erg blij mee om bij TOGB door te kunnen gaan. Een nette club met goede faciliteiten en met genoeg potentieel in huis. Dat is ook een reden om bij te tekenen voor nog eens twee jaar. We willen met de hele staf zien dat het mogelijk is om eigen jeugd in te passen. Jeugd die de afgelopen jaren onwijze stappen heeft gemaakt en daar moet de club nu de vruchten van gaan plukken. We willen natuurlijk altijd eigen jeugd, maar die moet natuurlijk wel goed genoeg zijn en daar heb ik gezien de groep die er aan zit te komen, vertrouwen in.”
Ronald Ermes is in het bezit van het UEFA trainersdiploma A, waardoor hij in de hoogste top van het amateurvoetbal mag trainen. Voorlopig liggen zijn ambities bij TOGB. Hij wil vooral dit seizoen goed afsluiten met een groep spelers waarvan een gedeelte zelfs nog in de jeugd mag voetballen. Uit Jong TOGB (het 2e elftal, red.) is volgens zijn zeggen nog genoeg te halen om de koerswijziging bij de club te doen slagen.

Check Also

Ondernemend Lansingerland heet nieuwe bestuursleden welkom

Lansingerland - Net als veel andere verenigingen, clubs en andere groepen heeft ook het bestuur van Ondernemend Lansingerland zich gebogen over het houden van de Algemene Ledenvergadering. Met alle leden in een zaal of andere ruimte bijeen komen is op dit moment niet mogelijk en daarom is besloten de datum te verplaatsen naar woensdag 16 september.

Geef een reactie