dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Nieuws » Berkel moet tot tweemaal toe de gelijkmaker toestaan

Berkel moet tot tweemaal toe de gelijkmaker toestaan

Trainer Jan van der Lugt: “Twee punten verloren”

Berkel moet tot tweemaal toe de gelijkmaker toestaan

Berkel en Rodenrijs – Drie punten zouden Berkel koploper maken in de tweede klasse C. Echter het bezoekende RCL uit Leiderdorp wilde niet meewerken aan deze riante uitgangspositie thuisclub Berkel. Tweemaal nam de ploeg van trainer Jan van der Lugt een voorsprong met twee uitstekende doelpunten. Chaotisch verdedigen was er mede de oorzaak van dat er na negentig minuten spelen een 2-2 deling op het scorebord stond.

Rien Kuyvenhoven

Nee, de gezichten van de Berkelse voetballers stonden na afloop niet blij. Zij moeten ook beseft hebben dat de gasten uit Leiderdorp verdiend een punt mee naar huis konden nemen door eigen falen. Want net als een week ervoor tegen Soccer Boys had Berkel een redelijke eerste helft afgewisseld met een tweede rondgang die niet meer het niveau zou halen van daarvoor. Een eerste vijfenveertig minuten waarin Berkel zijn opponent veelal op eigen helft wist te dringen. De kansen werden echter behoudens een fraai doelpunt van Pieter van der Breggen niet verzilverd. Met de woorden van Jan van der Lugt te spreken: “In die fase waren we continu gevaarlijk, maar wisten we niet op de juiste momenten toe te slaan”.
Want Berkel – nog steeds zonder Jos Buitenhuis en Raynaldo Visser – voetbalde in de eerste helft best aardig. De afweer van RCL had vaak handen vol werk aan de aanvallers van Berkel die op het middenveld gestuwd werden door Pieter van der Breggen. Talib Azaroiali en Bart van den Dool werden al vroeg in een kansrijke positie gebracht. Dit voordat Pieter van der Breggen de 1-0 kon laten aantekenen. De Berkelse aanvoerder schoot laag binnen na een goede voorzet van Tim van der Vorm en het terugleggen van de bal door Erwin van der Stoep. De enige kans van RCL kwam voort uit een vrije trap waar Berkel-doelman Ken Stigt goed op wist te reageren. Een zelfde redding kwam er aan de overkant door RCL-doelman Andrew Bontje op de kopbal van Bart van den Dool na een voorzet van Tim van der Vorm.

Apathisch

Met die toch niet onaardige eerste helft konden de meeste supporters van de thuisclub nog wel leven ook omdat de verkregen voorsprong niet in gevaar was geweest. De tweede helft zou Berkel wel overleven, dachten de meeste toeschouwers, want de gasten hadden tot dan toe niet veel laten zien. RCL kreeg echter binnen een halve minuut een ruggensteuntje van enkele apathisch toekijkende verdedigers van Berkel bij een voorzet van RCL waar Thom Wijnalda doeltreffend op reageerde en de gelijkmaker scoorde, 1-1.
Over deze beginfase na de hervatting ergerde Jan van der Lugt zich nog het meest na afloop. “In de rust roepen ze nog tegen elkaar om vooral scherp aan die tweede helft te beginnen, want ze hadden hun lesje geleerd verleden week tegen Soccer Boys. Maar wat zie je, ze waren helemaal niet scherp en zeker niet voor de goal. We gingen naïef de tweede helft in.”
Berkel gaf daarna weinig kansen meer weg en zag eerst een kans van Alex de Ronde door de bezoekende doelman tot hoekschop verwerkt. Daarna wist Berkel toch weer een voorsprong te nemen door een doelpunt van Erwin van der Stoep nadat Alex de Ronde de bal had teruggelegd, 2-1.
Jan van der Lugt verving in de loop van de tweede helft zijn drie aanvallers door verse krachten. Dit kreeg niet de uitwerking waar hij op gerekend had. RCL ging een tiental minuten voor tijd na weer een defensieve blunder voor de gelijkmaker van invaller Remy Libbenga, 2-2.
“Twee punten verloren”, waren de eerste woorden van Jan van der Lugt na afloop. “We waren niet scherp genoeg. Ze roepen zelf nog in de rust scherp te zijn, maar ik heb het niet gezien. Natuurlijk waren het twee goede doelpunten. En de afspraken die we hadden gemaakt werden ook goed uitgevoerd. Maar op de juiste momenten hebben we niet toegeslagen. Veelal werden ook de verkeerde keuzes gemaakt. We hadden hier zeker drie punten moeten halen. Want ook de twee volgende wedstrijden tegen Valken ’68 en Te Werve zullen geen wedstrijden worden waar we zomaar drie punten kunnen behalen.”

Check Also

Lansingerland Live weer een knallend succes

Lansingerland - Er was geen oppas meer te krijgen, niet eerder zag je zoveel fietsers - veelal in groepjes - van pakweg tussen de 25 en 50 fietsen, stralende en verwachtingsvolle gezichten en gezwaai onderweg naar de Lansingerlanders die lopend waren. Dat moest toch een reden hebben. Nou die was er: Lansingerland Live, twee dagen lang!

Geef een reactie