woensdag 24 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Franse avond in theater ’t Web met film en muziek

Franse avond in theater ’t Web met film en muziek

Franse avond in theater ’t Web met film en muziek

Bleiswijk – Zaterdagavond 3 november heerst er een Franse sfeer in Theater ’t Web. Dan wordt in het kader van ‘Film Plus’ de filmhuisklassieker Amélie (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain) vertoond. Voor en na de film is er een optreden van chansonnière Diana van der Bent.

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is de populaire Franse filmhuisfilm uit 2001 van Jean-Pierre Jeunet met muziek van Yann Tiersen. De film werd internationaal bekroond met vier Césars (waaronder voor beste film en beste regisseur) en kreeg vijf Academy Award-nominaties. Het is dé Franse film die iedereen minimaal eens in zijn leven gezien moet hebben. De kleuren en muziek maken het een feest voor oog en oor.
Audrey Tautou speelt Amélie, een jonge vrouw in Montmartre, die op een dag besluit dat ze met kleine dingen andere mensen gelukkig kan maken. Ze wordt een geheime koppelaarster en een beschermengel.
Voor en na de film is er een optreden van Diana van der Bent, chansonnière en jazz-zangeres. Ze toerde onder meer met een theaterconcert over de levens en muziek van Peggy Lee en Nina Simone en met de voorstelling Jazz & Poëzie, waarbij poëzie en muziek werden vervlochten. In 2015 stond ze op de planken met het programma ‘ Van Ramses tot Rossini, een radeloos recital’, waarmee ze op het Delft Fringe-festival 5 sterren van het publiek kreeg.
De Franse avond valt in de programmering van Theater ’t Web onder Film Plus: film met extra’s. Op 3 november zijn dat, naast Amélie en Diana van der Bent, lekkere Franse hapjes. Toegang is slechts € 5,-. Kaarten kunnen online worden gekocht via www.theatertweb.nl.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie