woensdag 24 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Oranje Comité Berkel en Rodenrijs voorzien van vers bloed

Oranje Comité Berkel en Rodenrijs voorzien van vers bloed

Oranje Comité Berkel en Rodenrijs voorzien van vers bloed

Berkel en Rodenrijs – Het Oranje Comité Berkel en Rodenrijs begon tien jaar geleden vanuit het niets op verzoek van toenmalig burgemeester Ewald van Vliet aan de klus om weer een echte Koninginnedag voor het dorp te organiseren. Begonnen met een tiental leden, nu het dubbele, mogen we stellen dat Koningsdag de Berkelse bevolking een volwaardig programma biedt. Vier mensen van het eerste uur hebben onlangs na tien jaar het stokje overgedragen aan vier nieuwe gezichten.

Voor vier mensen van het eerste uur, voorzitter Ruud Egas, penningmeester Piet van Rutten, secretaris Rien Kuyvenhoven en algemeen bestuurslid Ferry Brabander, zijn opvolgers gevonden.
Ronald Hijdra is voorzitter geworden, Jeroen Visser secretaris en Alice de Koning neemt het financiële gedeelte voor haar rekening. Verder zullen Tino van Atten en Nico de Jong de club versterken met de bedoeling Koningsdag te blijven organiseren voor de inwoners en vooral de jeugd van Berkel en Rodenrijs. Of zoals de insteek bij de nieuwelingen over het algemeen was bij de eerste bijeenkomst voor het jaar 2019: “Het moet een echt dorpsfeest blijven waar gezelligheid het hoofddoel is”.
Dat Ronald Hijdra voorzitter is geworden heeft als voordeel dat de ras Berkelaar ruime bestuurservaring heeft als bestuurslid van voetbalvereniging TOGB. Van de in totaal 20 jaar bestuurservaring was hij de laatste tien jaar voorzitter van de voetbalafdeling van TOGB.

Programma

In de eerste vergadering van het Oranje Comité werd in grote lijnen het programma op papier gezet met natuurlijk de gebruikelijke onderdelen als de altijd goed bezochte toneelavond, de vrijmarkt op Koningsdag zelf en ’s middags een Kerkstraat vol kinderspelen met de hele dag kermis in het centrum van het dorp.
Het gebruikelijke ringsteken zal, voor zover mogelijk, volgend jaar plaatsvinden op tweede paasdag. Op deze maandag voor Koningsdag zal op het evenemententerrein bij de Windas voor kinderen heel veel te doen zijn. Dieren vormen die dag een rode draad door het middagprogramma, waarbij pony kan worden gereden, een roofvogelshow plaatsvindt en een kinderboerderij aanwezig is. DJ Demy de Groot zal net als op Koningsdag voor het muzikale gedeelte zorgen. Als klap op de vuurpijl zal op Koningsdag de band de Corronas voor de tweede achtereenvolgende keer optreden op het podium in het centrum van Berkel en Rodenrijs.
Nieuwe bestuursleden brengen vanzelf ook nieuwe ideeën met zich mee. Het comité wil een programma bieden aan jeugd in alle leeftijdsklassen. Ronald Hijdra: “Wat betreft kinderspelen moeten we nu al attracties reserveren, maar een echte invulling van het programma volgt pas als het plein in het centrum van Berkel en Rodenrijs in z’n geheel klaar is.”
Dat de huidige groep vrijwilligers al zo lang bij elkaar is om ieder jaar voor een mooie en fijne dag te zorgen heeft ook zijn nadeel. Vooral voor de kinderspelen ’s middags zoekt het comité naar opvolgers van het huidige tweetal, de zussen Linda Rens en Mendy de Veld. Ronald Hijdra: “Ze hebben er nu ook zeven jaar op zitten en zouden graag kennis maken met hun opvolgers. Maar ook dit jaar zullen ze ook zeker weer actief zijn. We hopen dat zich mensen aandienen die dit jaar alvast mee willen lopen. Er zullen in een zo’n groeiende gemeente toch mensen te vinden zijn die een gedeelte van hun vrije tijd aan deze vorm van vrijwilligerswerk willen geven. Wat ik begrepen heb van andere bestuursleden is het leuk en dankbaar werk”.
Aanmelden als vrijwilliger kan via: secretaris@oranjecomiteberkelenrodenrijs.

Check Also

Gespot!

Gespot! Berkel en Rodenrijs – Deze foto van onze nationale vogel de Grutto is genomen …

Geef een reactie