donderdag 23 mei 2019 | week 21
Home » Sport » Korfbal

Korfbal

Haarlem – Korfbalvereniging Weidevogels heeft de uitwedstrijd op het grote veld in Haarlem tegen Rapid tot een goed einde gebracht. De voorsprong die de gehele wedstrijd op het scorebord heeft gestaan, werd in de spannende slotfase niet uit handen gegeven. Het werd 13-18 in het voordeel van de Bleiswijkse ploeg.
Weidevogels trad zaterdag 6 oktober aan tegen het Haarlemse Rapid. Een naar verwachting stugge ploeg, waar Weidevogels het lastig mee zou gaan hebben. De Bleiswijkse ploeg kwam echter zeer degelijk voor de dag. Verdedigend maakte de ploeg geen fouten en aanvallend sloeg Weidevogels toe op de juiste momenten. Dit leidde tot een ruststand van 5-7.
De twee helft toonde Weidevogels de wil om de wedstrijd te beslissen. Ondanks dat de ploeg verschillende keren leek weg te lopen van Rapid, wist Rapid telkens het gat weer te dichten tot twee punten. Zo kondigde zich een spannende slotfase aan, waarin Rapid de strafworp om tot op één punt te naderen miste. Hierna deed Weidevogels goede zaken, door in korte tijd nog driemaal te scoren, waarmee de eindstand werd bepaald op 13-18.
Volgende week treedt Weidevogels aan tegen het gelijkstaande ZKC’31 uit Zaandam, waartegen Weidevogels de goede lijn van de wedstrijd in Haarlem hoopt door te zetten.

Check Also

Seminar zelfverdediging

Berkel en Rodenrijs – Ook dit jaar organiseert MartialFit weer een seminar zelfverdediging en weerbaarheid …

Geef een reactie